Niš se predstavio na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu

NIŠ

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji je trajao od 21. do 24 februara, održana je  tradicionalna promocija Niša, grada bogatog nasleđa sa brojnim kulturnoistorijskim znamenitostima, koji gostima nudi vrhunsku kuhinju, dobru muziku, zabavu i mogućnosti za avanturu, sport i boravak u prirodi.

Niš je sve popularniji među turistima, pa je iz godine u godinu broj stranih I domaćih gostiju sve veći, a samo u prošloj je uvećan za skoro 20 odsto u odnosu na 2017. godinu.Tome doprinosi aerodrom preko koga najviše stiže stranih turista. nedavno je na Aerodromu  otvoren i Turistički kutak TON-a gde putnici koji dolaze u Niš mogu da dobiju sve podatke o smeštaju u gradu, o lokalitetima koje treba posetiti, o mestima gde se mogu probati specijaliteti ovog kraja,  kako stići do željenih odredišta i osvim ostalim korisnim podacima, rekao direktor Turističke organizacije Uroš Parlić,

   Niš se do sada već predstavio u nekoliko metropola u kojima su se održavali sajmovi turizma Moskvi, Bratislavi, Beču, Ljubljani, Sofiji i nekoliko drugih evropskih prestonica, jer imamo šta da pokažemo I ponudimo turistima, rekao je Parlić.

          Štand Niša u hali 4. beogradskog sajma obišao I gradonačelnik Darko Bulatović koji je naglasio da je turizam izuzetno važan, ne samo zbog velikih prihoda koje donosi, već I zbog imidža i ugleda grada i pre svega zbog novih radnih mesta koje turizam generiše.

          ”Zbog toga i nastavljamo sa velikim ulaganjima u turističke kapacitete. Završavamo uređenje nalazišta Medijana, zgrade Narodnog muzeja na tom lokalitetu, radi se na uređenju niške tvrđave, završava se vizitorski centar Cerjanska pećina, a uskoro počinje i sređivanje centralnog gradskog jezgra, tvrđavskog mosta, novih fasada,i uz pomoć države, naravno, dalji razvoj aerodroma preko koga u Niš I dolazi najveći broj turista iz inostranstva”, rekao je Bulatović.

Bila je ovo prilika da se predstavi južnjačka i niška kuhinja.  Na sajmu je promovisan i burek kao lokalni brend kao i manifestacija “Dani bureka” koja privlači sve više i majstore ove “poslastice” iz susednih zemalja.

 Pored Niša, na ovogodišnjem sajmu turizma predstavili su se i gradska opština i zdravstveni institut Niška banja, ali i veliki broj susednih opština i mesta, koje zajedno sa našim gradom čine jedinstvenu turističku ponudu jugoistočne Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare