Niš se predstavio i na turističkom sajmu u Berlinu

NIŠ

Turistička organizacija Niš predstavila je turističku ponudu Niša na ITB Berlin najvećem svetskom sajmu turizma. U kongresnom centru Messe, u Berlinu, predstavilo se vise od 5000 izlagača a sajam je posetilo oko 160.000 posetilaca, kaže Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za turizam i kulturu.

 Sajam ITB Berlin okuplja svet na jednom mestu- zemlje, regije, gradove, turoperatore, inovatore i edukatore iz oblasti turizma.

                              „Turistička organizacija Niš bila je deo turističke ponude Srbije zajedno sa turističkim organizacijama – Beograda, Novog Sada, Vojvodine, kraljeva, Zlatibora,Novog Pazara, Vrnjačke Banje, Kraljeva i Čačka , ali i hotelijerima i turoperatorima iz cele Srbije.  Niš, sa svojim bogatim kulturnim nasleđem i programima aktivnog odmora privukao je turoperatora iz Evrope“, dodala je Anastasov.

                            Adriana Anastasov, većnica za kulturu i turizam Grada Niša koja je boravila na sajmu  obavila je razgovore sa direktorom Agencije za promociju i podršku turizma Severne Makedonije i turoperatorima iz Albanije radi kreiranja zajedničke turističke ponude u okviru projekta “Otvoreni Balkan” i njihovom predstavljanju na 24. Međunarodnom sajmu turizma u Nišu.

                               ITB Berlin danas predstavlja vodeću poslovnu platformu globalne turističke privrede zbog čega je izuzetno značajno predstavljanje turističkih proizvoda Niša i naše zemlje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare