Niš protiv nasilja – pokažimo svima koliko nas ima

NIŠ

Treći protest „Niš protiv nasilja“ biće održan u subotu, 24. juna 2023. od 18.00 časova kod Skupštine grada, a organizatori protesta su pozvali sve Nišlije da im se pridruže kako bi se videlo koliko ih ima.

                             „Pozivamo sve Nišlije i Nišlijke da nam se pridruže na trećoj protestnoj šetnji „Niš protiv nasilja“, koja će se održati u subotu 23. juna, sa početkom u 18 sati kod Skupštine grada. Ovaj put, šetaćemo od Skupštine grada Niša, Sinđelićevim trgom do Suda, a zatim Voždovom ulicom do Crvenog pevca,  odatle ulicom Vojvode Mišića do kružnog toka kod TC Delta Planet, a zatim Bulevarom Nemanjića i ulicom 7. jula do Gradske kuće“, navodi se u pozivu koji je upućen građanima.

                          Gradonačelnici koja „ne vidi razlog“ zašto se okupljamo i koja nas je prošli put izbrojala svega 1250, poručujemo da ovaj put pažljivije broji, a sve svoje sugrađane i sugrađanke pozivamo da joj svojim prisustvom otežaju brojanje. Pokažimo svima koliko nas ima, stoji u pozivu.

                            Pored uobičajenih poruka usmerenih protiv nasilja i primitivizma, ovaj put ćemo nositi i državne zastave Republike Srbije, a žrtvama beogradskog i mladenovačkog zločina odaćemo počast simboličkim puštanjem 18 sivih balona u nebo iznad Niša.Kao i prethodna dva puta, skup će biti dostojanstven i nenasilan i poruke koje promovišu nasilje, mržnju i netoleranciju nisu dobrodošle, navodi se  u pozivu.

                          Protest organizuju: Zeleno- levi  front – Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare