I građani Leskovca u šetnji “Srbija protiv nasilja”

LESKOVAC

Javljeno je na društvenom mrežama i nekim medijima – u subotu, 24. juna i Leskovčani će da – ŠETAJU POD NAZIVOM – SRBIJA PROTIV NASILjA i tako se pridružiti onim gradovima Srbije koji već šetaju protiv nasilja.. Takođe je javljeno da će se građani sastati NA PLATOU ISPRED NARODNOG MUZEJA U 18 ČASOVA. ODATLE ĆE krenuti u šetnju!.
I čuje se da građani Leskovca kažu: ŠETAĆEMO PROTIV SVAKOG I SVIH NASILjA – FIZIČKOG I MENTALNOG, PROTIV LAŽI, PRETNjI I UCENA ZA SIGURNE GLASOVE..Nećemo više da budeo VI I MI, a da ne znamo ko su to MI a ko su to – VI! I ŠETAĆEMO ZATO ŠTO ŽELIMO DA U SRBIJI, SLOBODNOJ I BEZ NASILjA – SVI GRAĐANI BUDU – MI! I ako smo svi – MI onda smo svi ZAJEDNO – i MI i VI! SRBIJA PROTIV NASILjA, BEZ SVIH NASILjA…
Takođe se priča da građani Leskovca kažu – DOSTA SU NAS ŠETALI! SAD ćemo i mi, kao i ostali građani Srbije, da se šetamo protiv nasilja!
Čuli ste verovatno da se priča da od NjEGA NEMA BOLjEG! A i ko bi to OD NjEGA mogao da bude BOLjI! Da takav NE POSTOJI! Čuli ste verovatno i vi za priču, istina iz vremena kada su Srbijom vladali kraljevi i bio truli kapitalizam – da je narod, koji ne sluša vlast i stalno nešto zamera i zakera onima na vlasti – AZDISAJA! Da je nezahvalan i ne zaslužuje ovakvu vlast i da je onima koji su azdisali i bez potrebe kritikuju vlast – potreban bič da bi se naučili pameti i da ne bi ,,lupali gluposti” i tražili preko leba pogaču.
Na zelenoj pijaci u Leskovcu jedan ovih dana preprodavac voća i povrća, u razgovoru s kupcem, kaže:
– Ima li bolji od našeg predsednik? Nema, on je najbolji.. Ali, fali mu jedan bič! Pa da vidiš kako će se ovija što se buniv smiriv i naberev pamet!.
Kupac koji čeka da mu prodavac izmeri trešnje kaže:

  • Slušaj, imam ja doma jedan debel jak bič.. Ako oćeš mogu da ga donesem sutra pa da te dobro izbičujem..
    • A zašto meme? – pita prodavac i gleda začuđeno u mušteriju.
  • Pa, ti kažeš da nam treba bič da se opametimo! Eto, ja ću da donesem bič da te izbičujem da nabereš pamet!..
    Prodavac, međutim, nije odgovorio…
    I da se vratimo početku – na društvenim mrežama javljeno je – u subotu, 24. juna i Leskovčani će da – ŠETAJU POD NAZIVOM – SRBIJA PROTIV NASILjA i tako se pridružiti onim gradovima Srbije koji već šetaju protiv nasilja.. Takođe je javljeno da će se građani sastati NA PLATOU ISPRED NARODNOG MUZEJA U 18 ČASOVA. ODATLE ĆE krenuti u šetnju!.

  • Sava Dimitrijević
Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
pozivari
pozivari
11 meseca pre

A da li ima neki student da pozove, profesor, učitelj, neki radnik, neko ko nema političko obeležje, efikasnije će biti.