Niš: Ovo je zemlja za nas

NIŠ

Sedmi dan protesta. Počelo je u ponedeljak, 03 aprila , dan posle izbora. Nezadovoljstvo rezultatima izbora ispoljava se u Nišu, ali i u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima već nedelju dana. Protesti su mirni.

Simbolično u pet do 12 studenti su se okupili na Trgu kralja Milana u Nišu. Uz studente i nekoliko profesora, mladi roditelji sa decom u kolicima, šetači sa kućnim ljubimcima, književnici, penzioneri, ratnici kojima nisu isplaćene ratne dnevnice, članovi Udruženja slobodnoh stanara, nezadovoljni građani. Danas ih je bilo više od hiljadu.

Sedmog dana protestne šetnje demonstranti su sa centralnog gradskog trga krenuli kroz Obrenovićevu ulicu, zatim su prošli ulicom Nikole Pašića, raskrsnicom pored zgrade Osnovnog suda, Ulicom 7. juli uputili se do Gradske kuće.

Ovoga puta ispred kolone mladić sa megafonom diriguje koje će se parole uzvikivati, kad treba da se stane, kada izvesti mini performans čučanjem.

Parolu „Ovo je zemlja za nas“ koja je na čelu kolone demonstranata nose desetak omladinaca.

Ispred Skupštine grada izveden je i performans „O( ne ) svesti se.

Ispred stambenih zgrada čuje se „Izađite napolje“

Ispred suda skandira se  „Hoćemo pravdu“.

Sve vreme zvižduci,  pištaljke , improvizovani bubljevi, i oo već prepoznatljivo „av, av“, naročito glasno uzvikivano ispred gradske kuće gde se nalazi bilbord sa likom Aleksandra Vučića i natpisom „Hvala Srbiji“.

U rukama transparenti različite sadržine. Neki poznati , koji su u rukama demonstranata već sedmi dan zaredom , a neki novi. Mladosti nikad manjak ideja.

Sve vreme šetnje gradog, prati ih i obezbeđuje policija koja preusmerava putničke vozila . Nema incidenata. Na kraju šetnje, ispred Gradske kuće svi su seli a potom se dogovorili – nastavak sutra u 18 sati – sve dok se ne ispune zahtevi.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x