Niš je ove godine ostao bez novih ukrasa za novogodišnje preznike

NIŠ

  JKP „Parking servis“ je počelo sa postavljanjem novogodišnjih ukrasa i za do sada je ukrašeno više ulica i deo pešačke zone u strogom centru grada na šta je u ovom preduzeću i stavljen akcenat. Novogodišnji ukarasi su postavljeni u   Ulici Nikole Pašića i u Ulici Milojka Lešjanina. Nedavno su postavljene, po tradiciji, i cifre predstojeće godine na Narodnom pozorišu, saznajemo od  Predraga Nikolića, rukovodioca službe javnog osvetljenja i novogodišnje dekoracije JKP “Parking servis”.

                 U Javno-komunalanom preduzeću „Parking servis“ kazali su da je postavljanje novogodišnjih ukrasa krenulo na vreme, krajem novembra kako je to, već, i uobičajeno. Grad će kompletno biti okićen za novogodišnje praznike do 25.decembra.

              „Rokovi za postavljanje novogodišnjih ukrasa ostali isti kao prošle godine. Polako završavamo ukrašavanje centralnog trga i  Obrenovićeve ulice. Uskorose završava i ukrašavanje mosta na Nišavi kao i ulaz u Tvđavu pa i parka ispred zgrade Narodnog pozorišta, a onda će ukrasi biti postavljeni na ulice i trgove koji nisu u samom centru grada“, kaže Predrag Nikolić. “ Ukrasićemo i Sabornu crkvu kao i park kod ovog hrama jer će se tu i ove godine organizovati pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana “Božićno seoce” koje je zaživelo prošle godine”.

              Nikolić dodaje  da će veliki ukrasi, poput Vilinog konjica i velike jelke, takođe biti deo novogodišnjeg dekora.

               “Velika jelka će biti postavljena ispred Narodnog pozorišta, a Vilin konjic svake godine menja lokaciju, pa je prošle godine bio ispred Svetonikolske crkve, a ove godine lokacija će biti promenjena, ali neka to ostane iznenađenje za đrađane”, dodaje Nikolić. “Za kraj ukrašavanja grada ostavili smo Novogodišnji pakat koji će i sada nalaziti u Obrenovićevoj ulici”.

            Nikolić je rekao da ove godine u Nišu neće biti novih ukrasa, zbog poteškoća koje je to preduzeće imalo sa javnom nabavkom.

            „Mi smo još u septembru raspisali javnu nabavku, ali je jedan od ponuđača uložio žalbu Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Republička komisija je nedvosmisleno utvrdila da je naša komisija apsolutno ispravno napravila specifikaciju novogodišnjih ukrasa. Odgovor komisije stigao je u zakonskom roku, ali tek u zadnjim danima novembra“, naveo je Nikolić.                Prema njegovim rečima, nastavak postupka javne nabavke nakon prijema odgovora komisije značilo bi nabavku ukrasa krajem januara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare