Niš je i dalje vodeći po broju vakcinisanih građana

NIŠ

  Za Uskršnje i prvomajske praznike koji nas očekuju moramo  biti pažljivi, da poštujemo sve epidemiološke mere, kako ponovo ne bi imali povećan broj novozaraženih, rakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dodala je da se imunizacija u gradu odlično sprovodi i da je Niš i dalje vodeći  po broju vakcinisanih građana. Ona dodaje da je važno da se maske nose u zatvorenom prostoru, da se izbegavaju velike gužve i da se ne stvaraju kao i da se sve ostale mere moraju poštovati. Još jednom je pozvala sve građane koji nisu da se vakcinišu kako bi smo se jednog trenutka  vratimo svakodnevnim aktivnostima.

                     „U ovom trenutku u Nišu je prvu dozu primalo 45 posto ljudi, a drugu dozu oko 33 posto. To znači da taj broj i dalje treba da se povećava da bi  masovna imunizacija uspela i da bi smo imali više od 50 posto vakcinisanih u samom gradu od 183 464 punoletnih građana. U ovom trenutku Dom zdravlja  radi na 13 punktova svakog dana od 7 do 20 sati, ima svih vakcina i bez zakazivanja građani mogu da se vakcinišu“, kazala je Sotirovski.

                       Istakla je da je važno uspostavljanje avio linije između Niša i Krfa i vraćanje drugih linija sa niškog aerodroma jer druge zemlje vide da idemo dobrim putem kada je masovna vakcinacija u pitanju.

                       „To našem gradu  puno znači ne samo zbog naših ljudi koji će moći u Grčku već i zbog turista koji će moći u Niš“, dodala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare