Niš dobija strategiju bezbednosti u saobraćaju

NIŠ

Strategija bezbednosti u saobraćaju grada Niša biće urađena u prvom kvartalu naredne godine, rekao je na današnjem sastanku Saveta za bezbednost u saobraćaju član Gradskog veća Igor Vojinović. Na tenderu za  realizaciju ovog posla izabran je Auto moto savez Srbije I Saobraćajni fakultet u Beogradu.

“ Očekivano je da strategija dugoročno da jako dobre rezultate. Sama strategija treba da predvidi ciljeve I aktivnosti koji če biti efikasni u unapređenju razrešenja svih problema bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Niša” kaže Darko Petrović iz AMSS.

Većnik Vojinović je naglasio da će strategiju pratiti i Akcioni plan sa konkretnim merama koje bi trebalo da poboljšaju bezbednost na pojedinim lokacijama u gradu, takozvanim „crnim tačkama“.

“ Biće obavljeno snimanje puteva na teritoriji našeg grada, sa pratećim analizama stanja tog puta, koliko ti putevi utiču na bezbednost odnosno nebezbednost saobraćaja na tim deonicama. Takođe očekujemo jednu detaljnu analizu svih “crnih tačaka “ u našem gradu I okolini. “U ovom momentu samo paušalno možemo pominjati neke od njih, na kojima su se neretko dešavale saobraćajne nezgode, često i sa smrtnim ishodom Imaćemo konkretne mere, konkretne lokacije “ , kazao je gradski većnik Vojinović. On je  posebno naglasio da su neke od problematičnih saobraćajnica kao što je  pešački prelaz kod Železničke stanice, gde će u narednih desetak dana biti postavljen semafor, kao i lokacija na Broju 6, gde je postavljena saobraćajna i svetlosna signalizacija. Izrada Strategije bezbednosti u saobraćaju košta 2, 8 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz Saveta za bezbednost Grada Niša, od saobraćajnih prekršaja načinjenih na nivou Grada .

Današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja prisustvovali su i predstavnici AMSS – Centra za motorna vozila. Inače, Strategija bezbednosti saobraćaja Republike Srbije usvojena je prošle godine i njome su sve lokalne samouprave obavezane da sačine svoje strategije kako bi jasno i efikasno bio formiran sistem bezbednosti u saobraćaju na nivou cele zemlje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare