Niš dobija Regionalnu kancelariju poverenika za informacije od javnog značaj

NIŠ

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Miloš Marinović najavio je, ranije ove godine, otvaranje regionalnih kancelarija do kraja godine. On je rekao da će kancelarije Poverenika biti otvorene u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu.

                             Tim povodom Poverenik Miloš Marinović i njegovi saradnici sastali su se sa gradonačelnicom Niša u Gradskoj kući, koja ja navela da će Grad pružiti tehničku pomoć u otvaranju kancelarije u Nišu.

                           „U razgovoru smo izrazili spremnost da pružimo svu tehničku pomoć kao Grad u otvaranju kancelarije. Na ovaj način će biti olakšana komunikacija građana i medija, ali i organa javne vlasti sa Poverenikom. Otvaranje kancelarije omogućiće uklanjanje mogućih prepreka u praksi između podnosilaca zahteva i organa javne vlasti i predstavljaće doprinos na unapređenju oblasti zaštite podataka o ličnosti“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                        Miloš Marinović je ranije  izjavio da je to korišćenje zakonske mogućnosti da bi Poverenik sa svojim nadležnostima prišao što većem broju građana i ostvario bolju interakciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare