Niš će dobiti 120 kontejnera i 131 kantu za odlaganje otpada

NIŠ

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović potpisale su ugovor o dodeli opreme za skupljanje i reciklažu otpada. Opremu je obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine posle raspisanog Javnog poziva i izbora projekata kojim su aplicirale lokalne samouprave.

   “ Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je sredstva za nabavku opreme za reciklažu a u pitanju su kontejneri i kante koji će biti dodeljeni lokalnim samoupravama koje su se javile na Javni poziv Ministarstva i koje su tom prilikom iskazale potrebu za ovakvom vrstom opreme.Na ovaj način olakšaćemo rad komunalnim preduzećima u 34 opštine koje će dobiti ovu opremu. Ovom prilikom Niš će dobiti 120 kontejnera i 131 kantu i ovo je samo nastavak saradnje grada Niša i Ministarstva koje, kao i država, pružaju podršku lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za reciklažu i skladištenje”, kazala je Ivana Hadži Stošić.

     Zamenica grdaonačaelnice Niša Dušica Davidović je istakla da je ovo treća donacija koju dobijaju Grad Niš i JKP “Mediana” a zahvaljujući kojima će moći da se vrši razvrstavanje komunalnog otpada.

    “ Nama je  kao gradu prioritet da, ne samo uže gradsko jezgro pokrijemo svim neophodnim posudama za prikupljanje komunalnog otpada, reciklaže, već i da pomognemo seoska područja, da podignemo nivo svesti naših sugradjana da sami vode brigu o odlaganju komunalnog otpada”, kazala je Davidović.

   Ona je dodala da je pre potpisivanja ovog ugovora državnom sekretaru  u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Grad predložio da i u narednoj godini uz njihovu pomoć ili zajedničkim učešćem sa Gradom, JKP “Mediana”  dobije i specijalizovana vozila koja su neophodna za uvođenje komunalnog reda na način koji propisuje EU i standardi.

      V.d. direktora JKP “Mediana” Ivan Mihajlović se zahvalio  Ministarstvu zaštite životne sredine i gradonačelnici grada Niša gospođi Dragani Sotirovski, odnosno gradu Nišu, na pomoći koju su pružili JKP “Medijani” u donaciji posuda.

     “Ovo nije prvi put da dobijemo podršku Ministarstva životne sredine i grada Niša, sam reciklažni centar je osnovan zahvaljujući takvoj podršci i kao što je i napomenula državna sekretarka, mi očekujemo sličnu, a možda i veću podršku od Ministarstva za zaštitu životne sredine u narednim godinama i u okviru narednih javnih poziva”, kazao je v.d. direktora Mediane Ivan Mihajlović.

     Prema rečima Miroslava Đokića, gradskog većnika, Grad je konkurisao kod Ministarstva zaštite životne sredine za opremu koja je sada dobijena.

     “Danas smo razgovarali o daljnjoj saradnji Ministarstva i grada Niša, čak smo imali i neke inicijative za buduće konkurse o kojima se razmišlja u sledećoj godini.Ta saradnja bi se ogledala u nabavci komunalne opreme, konkretno za javna preduzeća koja se bave odvoženjem otpada, gde bi možda po nekom modelu sutra zajedno učestvovali i grad i Ministarstvo za pomoć javnim preduzećima, s obzirom na to da imamo potrebu za obnavljanjem opreme.  Konkretno, na primeru Niša i potrebama javnog komunalnog preduzeća “Medijana”, potrebne su nam kamion, i čistilice, mašine za zelenilo. Ovo je dobar način, ovo je dobar primer i treba sa ovim primerom da nastavimo da naši korisnici, naši građani imaju bolju uslugu, a naš grad da bude čist i zelen”, kazao je Miroslav Đokić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare