Nina Stanisavljević osvojila sedam medalja na juniorskom prvenstvu Centralne Evrope

LESKOVAC

Leskovačka plivačica iz Plivačkog kluba “Dubočica” Nina Stanisavljević osvojila je sedam medalja na juniorskom prvenstvu Centralne Evrope.

U disciplini 100 metara prsno je isplivala najbolje vreme u odnosu na konkurenciju i postala šampion Centralne Evrope, dok je na 200 prsno uspela da dođe do srebrne medalje.

Srebrne medalje osvojila je u disciplinama 50 i 100 metara kraul, postavivši u obe discipline nove nacionalne rekorde. Bila je srebrna i u disciplini 200 mešovito, kao i u dve štafete sa ostalim plivačicama iz reprezentacije.

Nina je ujedno i prva srpska plivačica koja je uspela da ispliva normu za sledeće Evropsko juniorsko prvenstvo koje će se održati jula 2019. godine u Kazanju u Rusiji.

I Bratislav Pešić je plivao sjajno, pa je tako sa kolegama iz reprezentacije bio srebrni i bronzani u štafetama, dok je u individualnim trkama bio plasiran od 6 do 7 mesta, što je u ovakvoj konkurenciji rezultat vredan pažnje.

Rezultati mladih plivača iz Leskovca doprineli su da u ekipnom plasmanu reprezentacija Srbije zauzme drugo mesto sa osvojenom 21 medaljom iza plivačke velesile Mađarske.

Boje Srbije i Leskovca branili su, Nina Stanisavljenivć i Bratislav Pešić, članovi leskovačkog PK „Dubočica“, kao i trener Dušan Veličković koji je bio deo tročlanog trenerskog tima Srbije.

Srbija je bila zemlja domaćin ovogodišnjeg juniorskog prvenstva Centralne Evrope u plivanju. U novosadskom SPENS-u odmeravali su snage mladi plivači i plivačice iz Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare