Ni hladna sportska hala neće ih sprečiti: Klub malog fudbala “Rosulja” pledira na šampionsku titulu

VLASOTINCE

Ljubitelji fudbala u Vlasotincu već 103 godine uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, fudbalskoj igri na legendarnoj „Rosulji”. Fudbalska lopta uselila se i u SRC „Vlasina” gde se igraju utakmice malog fudbala, a protagonist je klub malog fudbala SU „Rosulja”, koji se takmiči u Trećoj Futsal ligi „Istok” u okviru Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Na polusezoni fudbaleri vlasotinačkog kluba malog fudbala nalaze se na deobi prvog mesta sa ekipom „Bele Crkve“ iz Kuršumlije. Pripreme fudbalera SU „Rosulja” za prolećni deo prvenstva nalaze se u završnoj fazi, jer poslednjeg februarskog vikenda 12. kolom započinje prolećna prvenstvena sezona u kome će fudbaleri malog fudbala iz Vlasotinca učiniti sve kako bi osvojili šampionsku titulu i tako prešli u veći stepen takmičenja.

– Naš klub je relativno mlad fudbalski kolektiv, jer smo osnovani 2018. godine, a ja se na funkciji predsednika kluba nalazim dve godine. Posebno smo ponosni na činjenicu da su svih tridestak registrovanih igrača iz naše sredine, za razliku od mnogih klubova u čijim redovima ima mnogo fudbalera iz drugih sredina – upoznaje nas Saša Ilić, predsednik SU „Rosulja” iz Vlasotinca.

JUGpress: Da li ste zadovoljni postignutim rezultatima u prvom delu sezone?

S.Ilić: Sama činjenica da smo sa podjednakim brojem osvojenih bodova na deobi prvog mesta sa ekipom „Bele Crkve“ iz Kuršumlije najbolji je pokazatelj jesenje prave vrednosti naše ekipe. Da je bilo bar malo više sreće mi bi sami na čelu tabele prezimili. Ali, tu su prolećne utakmice kada se nadamo da ćemo na terenu pokazati da imamo najbolji igrački sastav.

JUGpress: Da li imate dobre uslove za rad vaše ekipe?

Predsednik S.Ilić: Nema problema sa terminima u SRC „Vlasina”. Ljudi iz hale su nam uvek na usluzi, ali problem je što treniramo i igramo u zimskom periodu u hali koja nema grejanje, što je veoma ozbiljan problem.

JUGpress: Kakva je situacija kada su u pitanju finansijska sredstva za potrebe vašeg kluba?

Predsednik S. Ilić: Para nikad nema viška. Snalazimo se kako znamo i umemo. Ponašamo se krajnje domaćinski i odobrena sredstva koristimo na zakonom propisani način. Prošle godine, od strane lokalne samouprave bila su nam dodeljena sredstva u iznosu od 700.000 dinara, a za ovu tekuću godinu taj iznos je povećan za 200.000 dinara. Nedostajajuća sredstva sami obezbeđujemo, a u pomoć nam pristižu i neki naši prijatelji kao što je Velibor Boka Veličković i firma PVC Stolarija Kocića iz Vlasotinca u čijim dresovima naša ekipa igra.

JUGpress: Ko je još, pored vas u rukovodstvu kluba?

Predsednik S.Ilić: Potpredsednik je Vladica Stanković, a sekretar Nikola Đorđević. Trener ekipe je Boban Stanković, a zbog njegove povremene odsutnosti u nastavku sezone ja ću ga zamenjivati, što je bio razlog da i ja pribavim potrebnu dokumentaciju kako bi mogao da vodim ekipu. Poslove sportskog direktora na najbolji mogući način obavlja Igor Kocić.

JUGpress: Zašto vaše utakmice, kao domaćini, igrate isključivo ponedeljkom?

Predsednik S. Ilić: Pošto imamo određeni broj igrača koji igraju svoje utakmice velikog fudbala subotom i nedeljom, mi smo se opredelili da termin odigravanja utakmice bude ponedeljak. Fudbalskim propisima je predviđeno da jedan igrač nema pravno nastupa u dva navrata u toku jednog dana.

JUGpress: U ovo današnje vreme gotovo svi fudbaleri, bilo kog ranga, traže finansijsku nadoknadu kada treniraju i igraju utakmice. Kakva je situacija u tom pogledu u vašem klubu?

Presednik S.Ilić: Gotovo ista kao i u drugim fudbalskim kolektivima. Nemamo previše novca da se razbacujemo, nagrađivali smo ih za pobede, a sada ćemo ih stimulisati i kroz treninge. Ali to će biti minorna sredstva, jer nemamo baš puno para za neka veća davanja.

JUGpress: Da li su troškovi takmičenja možda preveliki?

Predsednik S. Ilić: I jesu… U proseku oko dvadesetak hiljada dinara kada smo domaćini koštaju nas službena lica. A i troškovi prevoza za gostovanja ozbiljan su izdatak za naš klub, jer mesta u kojima odlazimo poprilično su daleka, tako da ovo takmičenje gde trenutno igramo u konačnom finansijskom zbiru čine ozbiljan namet za naš klub.

JUGpress: Koje su ambicije vašeg kluba?

Predsednik S. Ilić: Najviše, što znači da nam je cilj prvo mesto i prelazak u viši stepen takmičenja. Pred nama je 11 utakmica i teren je mesto gde treba da se odluči koja je ekipa najbolja. Naša su nadanja da imamo potencijala za tako nešto.

Priznanje

SAŠA ILIĆ NAJBOLjI SPORTSKI RADNIK U 2022. GODINI

Na kraju prošle godine kada su sumirani svi sportski rezultati klubova i pojedinaca, prvi čovek SU „Rosulja”, pedsednik Saša Ilić dobio je od strane Sportskog saveza opštine Vlasotince vredno priznanje u vidu „Plakete za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju sporta na teritoriji opštine Vlasotince”.

– Ova plaketa me je izuzetno obradovala. Ali, nagrada nije samo moja, već je to priznanje i mojim najbližim saradnicima sa kojima puno radimo na stvaranju pravog ambijenta u klubu i punoj afirmaciji malog fudbala u našem gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare