Ni državni revizor nije dobio podatke o iznajmljivanju terena ocu Novaka Đokovića

BEOGRAD

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas da u postupku revizije pravilnosti poslovanja Javnog preduzeća Sportsko rekreativno poslovni centar (SRPC) “Milan Gale Muškatirović” nije dobila dokumentaciju koja bi pokazala po kom osnovu kompanija Family Sport koristi teniski kompleksa, niti da li su te firme u sudskom sporu.

Kompanija Family Sport u vlasništvu je Srđana Đokovića, oca tenisera Novaka Đokovića, a na tim terenima održava se ATP turnir Belgrade Open.

U okviru revizije pravilnosti poslovanja JP SRPC “Milan Gale Muškatirović”, DRI je utvrdila i da to preduzeće nije fakturisalo niti naplatilo zakupninu firmama “Aquilonia” i “Panormos” u 2019. i 2020. godini, u ukupnom iznosu od 1,11 miliona dinara.

“Navedene zakupnine je fakturisalo i naplaćivalo privredno društvo ‘25. maj – Milan Gale Muškatirović’ na osnovu sporazuma koji su bez pravnog osnova, zaključeni sa navedenim komitentima”, navela je DRI.

Vlasnik preduzeća “25. maj – Milan Gale Muškatirović” je grad Beograd, i to u stoprocentnom iznosu.

NISU DOSTAVILI APR-u IZVEŠTAJ ZA DVE GODINE

Sa druge strane, javno preduzeće SRPC “Milan Gale Muškatirović” nije sastavilo i dostavilo Agenciji za privredne registre redovne godišnje finansijske izveštaje za 2019. i 2020. godinu, niti je u tom periodu popisivalo imovinu i obaveze, ukazuju iz DRI.

“Nije zaključen ugovor o zakupu pokretne imovine, niti je na drugi način regulisalo odnose sa privrednim društvom ‘25. maj – Milan Gale Muškatirović’, koje koristi značajan broj stavki opreme koja predstavlja imovinu javnog preduzeća, i to od avgusta 2019. godine, odnosno od dana ulaska u posed nepokretnosti koje su mu od strane grada Beograda date na upravljanje”, ističe se u izveštaju DRI, u kome se pozivaju ta dva preduzeća da regulišu međusobne obaveze.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare