Nezavisnost podržava protest radnika na internetu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BEOGRAD

Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost podržavaju zakazani protest radnika na internetu koji će se održati sutra u 15 časova ispred Narodnr skupštine Srbije.

“Uporno odbijanje predstavnika Vlade da sednu za pregovarački sto sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i postignu dogovor oko modela i rokova za izmirenje nespornih i socijalno održivih, podnošljivih obaveza radnika na internetu smatramo, u najmanju ruku, nerazumnim i čudnim.

Paralelno slanje rešenja o naplati od strane poreskih organa je već, posebno u vreme pandemije i promovisane brige za očuvanje radnih mesta i zarada, kontraproduktivan čin krajnje socijalne neosetljivosti.

Kao reprezentativna sindikalna centrala i članica međunarodnih sindikalnih konfederacija, učinićemo sve da se opravdani zahtevi Udruženja radnika na internetu nađu na dnevnom redu Socijalno-ekonomskog Saveta Republike Srbije i da do dijaloga i dogovora dođe.

Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost podržavaju iznete zahteve i zakazani protest radnika na internetu, kao što su podržali i podržaće svaki protest usmeren ka odbrani radnog i ljudskog dostojanstva, građanskih sloboda i prava na zdravo i bezbedno životno okruženje”, navodi se u saopštenju Ujedinjanih granskih sindikata Nezavisnost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare