Nacionalni savet Roma traži osudjuje objave na fejsbuku i traži da nadležni organi reaguju

BEOGRAD

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić najoštrije osuđuje monstruozne objave na društvenoj mreži Fejsbuk i poziva nadležne organe da u najkraćem mogućem roku reaguju i dotičnu bolesnu osobu privedu pravdi.

“Izvesni Milan Nikolić je na svom Fejsbuk profilu objavio niz skandaloznih objava o Romima, kao i monstruoznu najavu bludnih radnji sa romskom decom koja se zbog pandemije Kovida-19 nalaze u karantinu. Ovakva osoba pod hitno mora da bude privedena pravdi i upućena na psihijatrijsko veštačenje, jer očigledno predstavlja opasnost za svoju okolinu i naše društvo. Takvi nisu dostojni ljudske vrste i zaslužuju svaki prezir”, rekao je Nakić.

“Izražavamo zapanjenost da se objave ovog tipa šire društvenim mrežama i tražimo od svih nadležnih institucija, u prvom redu od Ministarstva unutrašnjih poslova, da odmah reaguju i spreče širenje neprimerenih i vulgarnih napada na romsku zajednicu na internetu. Naglašavamo da je neophodno da se stane na put ovakvom ponašanju i zaštite prava i bezbednost sve dece u Republici Srbiji. Shodno tome, apelujemo na institucije kao što su Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, svako u svom domenu, učine sve neophodno u skladu sa Ustavom i zakonima, i pravovremeno reaguju kako bi se sprečilo vređanje, govor mržnje i nasilje (verbalno i fizičko) prema svim građanima, pa i romskoj nacionalnoj manjini koja je ovakvim vidovima napada izložena svakodnevno.

Bolesni umovi i izjave ljudi kao što je Milan Nikolić prevazišle sve što se može nazvati skarednim i nakaradnim. Podržavamo svaku akciju nadležnih organa da u Srbiji ne egzistiraju ovakvi koji nemaju nikakve moralne skrupule i što je najgore svirepost ispoljavaju prema deci. Nacionalni savet romske nacionalne manjine, na čelu sa Daliborom Nakićem, predsednikom Saveta, oštro osuđuje ovakve monstruozne atake na romsku decu i poziva službene organe da hitno procesuiraju vinovnika ovih nedela”, navodi se u saopštenju dostavljenom JUGpressu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare