Nepovoljna epidemiološka situacija

VRANJE

Na teritoriji grada Vranja epidemiološka situacija vrlo je nepovoljna i ima zabrinjavajući karakter upravo zbog toga što je registrovano 140 novoobolelih lica u poslednjih osam dana.

To obavezuje na opreznost, ozbiljnost i poštovanje mera kako bi se sprečio intenzitet i brzo  širenje virusa na području grada.

„U poslednjih osam dana registrovano je 140 novoobolelih lica sa srednjom teškom kliničkom slikom. Virus pokazuje brzo širenje i zaražavanje i u ovoj situaciji je vrlo bitno pravovremeno javljanje lekaru i skrining dijagnostika kako bi se videlo da li postoje znaci upale pluća kako se ne bi gubilo na vremenu kada je terapijski pristup u pitanju. Ukoliko nema upale pluća i ukoliko se radi o blažim simptomima, takve osobe će do definitivne dijagnostike biti u kućnoj izolaciji“, izjavio je medijima dr Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravje u Vranju.

Stanković apeluje na sve Vranjance koji imaju simptome da ne idu na posao i da se izoluju kod kuće od ostalih članova porodice.

Očekuju se rezultati još 63 uzorka koja su poslata na ispitivanje u Nacionalnu referentnu laboratoriju u Batajnici.

Sa teritorije grada Vrannja na bolničkom lečenju je 112 pacijenata.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x