Neplanska gradnja i u Nišu

NIŠ

Predstavnica Otvorene građanske platforme (OGP) “Akcija” iz Niša Sučica Ivanović ocenila je, povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici u Beogradu, da ne postoji grad u Srbiji u kome nema neplanske gradnje i navela da “šminkanje” i renoviranje Trga kralja Milana i mosta u Nišu traju više od 500 dana, saopštila je danas OGP “Akcija”.

Ivanović je u pisanom saopštenju istakla da projekat uređenja Trga kralja Milana iznosi 525 miliona dinara.

Ona je navela da je do sada prošlo pet rokova za završetak radova i upozorila da će uskoro isteći još jedan, a da “uopšte ne postoji kvalitet u radu i da je to svima nama jasno čim zakoračimo na Trg kralja Milana”.

Ona je naglasila da se OGP “Akcija” zalaže za to da građani kao poreski obveznici, ne treba da budu isključeni iz odlučivanja, “kakva je bila praksa do sada”, već da moraju da imaju puno pravo da raspolažu budžetskim novcem i da biraju šta će se stvarati i razvijati od tih sredstava.

Ivanović je zaključila da bi se na taj način izbeglo “enormno bogaćenje pojedinaca na račun građana, ali i neviđena sramota u kreiranju budućeg izgleda gradova u Srbiji”.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ex faca
Ex faca
2 godine pre

Neplanska gradnja postaje začas planska, samo dok stigne uplata gde i kome treba, odmah stigne i projekat i dozvola.