Nenajavljena isključenja struje u Leskovcu: Ko će platiti štetu građanima?

LESKOVAC

Kako čitaoci Regionalne informativne agencije javljaju našoj redakciji, u ponedeljak, 20. juna, u nekoliko sela porečanskog kraja, nestajala je struja. I to ne jednom, vec ni manje ni više nego četiri puta, u vremenskom razmaku od nekoliko sati.

Na poziv našeg novinara, dispečer Elektrodistribucije (poslovično “ljubazan”, naravno), objasnio je da se radi o kvaru i da su ekipe na terenu. Ipak, ono sto je propustio da nas obavesti je, ko će platiti eventualnu štetu zbog kvarova na električnim uređajima koji se mogu desiti zbog nenajavljenog, repetitivnog nestajanja struje.

Na to pitanje, koje se tiče svih građana, čovek koji svoju platu prima od para tih istih građana, našem novinaru je “zalupio slušalicu”, uz opasku “da to sto smo novinari nam ne daje za pravo da zovemo Elektrodistribuciju”.

Uvaženi gospodin očigledno ne razume prirodu ne samo svog, već ni novinarskog posla. Kao dispečer je u obavezi da pruža informacije od interesa za javnost, kao što su novinari u obavezi da pitanja u interesu javnosti i postavljaju.

Jedno od takvih je i ono vezano za eventualnu štetu koju građani mogu pretrpeti zbog neažurnosti (slučaj dispečera je pokazao, i bahatosti) pojedinih delova Elektrodistribucije u rešavanju pitanja zbog kojih su i plaćeni.

Ako je sudeći po porukama naših čitalaca, štete već ima i biće je još više ukoliko se “problemi” ove vrste budu nastavili.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare