Nenadović: Poljoprivreda kao prioritet

BOJNIK

Predsednik opštine Bojnik  Nebojša Nenadović poručio je na današnjoj svečanoj sednici, povodom Dana opštine,  da je razvoj I unapredje  poljoprivrede  jedan od prioriteta lokalnih vlasti.

On je istakao da je Fond za razvoj poljoprivrede “ ključna institucija”  koja je protekloj godini uložila  u razvoj primarne proizvodnje oko milion i sedamsto  hiljade dinara za razvoj  stočarstva.

Nenadović je rekao I da se posebno vodilo računa o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje te da je samo u razvoj pčelarstva uloženo 133,000 dinara, za 105 registrovana domaćinstva koja su  podnela zahtev za subvencionisanje pčelarenja.

Po Nenadovićevim rečima opšrina Bojnik se “posebno ponosi”  podelom  paketa socijalno ugroženim osobama a , kaže, “ učinjeno je dosta i na polju zdravstvene zaštite te da je  planiran početak  rada Službe fizijatrije u Domu zdravlja.
On je posebno istakao početak rada službe pomoći u kući , za potrebe koje je angažovano na oderedjeno vreme 14 gerontodomaćica, a od početka ovog meseca još 10 novih osoba.

“Posvetili smo paznju unapredjenju infrastrukture stvaranjem uslova za povezivanje sela atarskim i nekategorisanim putevima , kojima je olakšana komunikacija”, rekao je Nenadović I dodao da će “velika pažnja biti posvećena i unapredjenju rada lokalne administracije”.

Nenadović je najvio da će opština Bojnik posebnu pažnju posvetiti projektima koji su namenjeni mladima I istakao da će se oni realizovati u saradnji sa donatorima I privrednicima.

Povodom Dana opštine  Nenadović je predao ključeve  automobile marke fiat punto  policijskoj stanici u Bojniku .

On je rekao da je saradnja sa policijom prioritet lokalne samouprave

Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić rekao je da će ovo vozilo “znatno olakšati rad” policije u Bojniku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare