Nenad Stojković za spas Vlasine

VLASOTINCE

Da mnogo toga ne štima kako treba u poslednjih nekoliko godina u redovima fudbalskog kluba Vlasine ,to znaju i vrapci na grani.

Fudbalska ,,Rosulja” postala je vlasništvo političkih stranaka na vlasti, i oni je smatraju svojim feudom, a nije ih ni najmanje briga što je takva politika klub gurnula u samu provaliju.

A, Vlasina je u toj dubokoj provaliji nekoliko poslednjih godina, nemoćno čami, čekajući ruku dobre volje da iz te duboke i mračne provalije, najzad, izađe na svetlost dana.
Fudbalska Vlasina osnovana je daleke 1920.godine, i u svom, bez malo, vekovnom postajanju, bila je sinonim i personifikacija istinskih vrednosti Vlasotinca i na mapi bivše Jugoslavije.

Da se takav jedan gigant uruši za samo nekoliko godina ,,potrudili” su nesposobni i nedorasli pojedinci koji su Vlasinu vodili, upravo onako, kao što je to činio, glavni junak u pripovetki Radoja Domanovića ,,Vođa”.
Takmičarski rezultati kluba ne moraju uvek da budu jedino merilo istinskih vrednosti jednog sportskog kolektiva. Vlasina u prethodnoj sezoni igrala na srpskoligaškim terenima ,,Istoka”, od ove jeseni igraće u nižem rangu zoni ,,Jug”.

I, to nije tako strašno, jer rezultati su promenljiva snaga individualnih i timskih vrednosti same ekipe.

U celoj tragediji, najgora je činjenica da je Vlasina posrnula kao klub, napuštena i prepuštena sama sebi i bez šansi da preživi.

Zaboravili su na Vlasinu, oni koji su morali da vode brigu o njoj, a to su čelnici lokalne samouprave.
Krajnje je vreme da na funkciji predsednika Vlasine dođe prava ličnost i sa puno autoriteta svake vrste, a da uz to i voli fudbal.

Potpredsednik skupštine opštine Vlasotince, Nenad Stojković, po mnogima je prava ličnost, koja bi sa svojim dobro odabranim saradnicima mogla Vlasinu da povede pravim putem.

Vlasini je potreban predsednik koji snagom svog autoriteta može ovog trenutka da uradi mnogo toga na sanaciji trenutnog stanja, a da potom povede klub na pravi put.

I, zato bi, Nenad Stojković, morao da što pre dođe na čelo kluba, jer vreme nije sada saveznik posrnule Vlasine. Naravno, dolazak prvog čoveka na čelo kluba mora biti sproveden uz poštovanje svih proceduralnih radnji i u okviru Statuta kluba.
Bez obzira na činjenicu da je Vlasina sada u krizu nisu je napustili njeni verni navijači, koji su u ovoj celoj priči iskazali neverovatnu privrženost klubu, brojnim prisustvom na tribinama stadiona na ,Rosulji” na premijernom otvaranju prvenstvene jesenje sezone u meču sa ekipom Vranjske banje.
Da li će se Nenad Stojković prihvatiti ni malo lakog posla pokazaće dani koji su pred nama.

A, oni su sudbonosni za Vlasinu i fudbalski sport u Vlasotincu.

Najgora varijanta bila bi ako bi čelnici opštine na fudbalsku ,,Rosulju”, ne daj Bože, poslali predsednika sličnog ili istog onog, već, spominjanog , kao iz pripovetke Radoja Domanovića ,,Vođa”.

Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare