Nemanja Tadić u reprezentativnom dresu

NIŠ

Posle Aleksandra Dinića, Bratislava Kostića i Slavena Nonkovića, još jedan igrač KKK Nais, Nemanja Tadić, postao je reprezentativac Srbije. Nemanja Tadić je bio na prvim pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo B divizije u košarci u kolicima koje su se održale početkom juna u SC Košutnjak u Beogradu. Sada se ponovo našao na spisku selektora Slobodana Banjca, ali ovog puta za završne pripreme.

 Na završne pripreme reprezentacije, Nemanja Tadić dolazi potpuno spreman, iz punog treninga i zavidne takmičarske forme, jer dobro odigrao sve tri utakmice za KKK Nais na nedavno završenom međunarodnom turniru Sofija kup na kome je KKK Nais ostvario i prvu pobedu protiv nekog kluba iz inostranstva.

                                    Ukoliko nastupi na Evropskom prvenstvu, to će biti Tadićev četvrti šampionat „starog kontinenta“ u trećem sportu, posle paraplivanja 2014. godine i paraatletike 2018. i 2021. godine. Nije usamljen slučaj u praksi da sportisti sa invaliditetom upražnjavaju dva ili više sporta i da su jako uspešni.

                                     To potvrđuju imena Valtera Falera iz Austrije (para atletika, para stoni tenis, košarka u kolicima), prof. dr Kestutisa Skučasa iz Litvanije (para plivanje, para atletika, košarka u kolicima), Miroslava Šperka iz Češke (para atletika, košarka u kolicima), Draženka Mitrovića iz Srbije (para atltika, košarka u kolicima), Radmila Baranina iz Crne Gore (para atltika, košarka u kolicima), Dina Sinovčića iz Hrvatske (para plivanje, košarka u kolicima)…

                                     Inače, Evropsko prvenstvo B divizije će se održati u Atini od 11. do 18. jula. Srbija će u grupi B igrati sa Austrijom, Hrvatskom i Litvanijom, dok su u grupi A reprezentacije Rusije, Bosne i Hercegovine, Letonije i Grčke. Dve prvoplasirane reprezentacije na prvenstvu sledeće godine će se takmičiti u A diviziji, dok dve poslednjeplasirane ispadaju u C diviziju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare