Nemanja Radulović u Leskovcu

LESKOVAC

Ovogodišnji LEDAMUS završen je po tradiciji na Svetski dan muzike, 21. juna. U hali „Partizan“ publika je mogla da prati nastup Nemanje Radulovića i „Double Sens“ orkestra.

„Muzika nam dozvoljava da putujemo i da granice ne postoje“ rekao je Nemanja Radulović nakon koncerta .

Kaže i da je bilo uživanje svirati u Leskovcu.

„Publika je bila divna, slušala nas je do poslednjeg pianisima, što nama kao muzičarima na sceni veoma mnogo znači. Vidim i da su moji drugari iz Franscuske takođe oduševljeni. Oni su prvi put u Leskovcu, a opet, i meni je prvi put da sam ovde. Iako sam Nišlija, iako sam ne znam koliko puta pored Leskovca, jednostavno se desilo tako da nije bilo prilike da dođem. Ovo nam je prvi koncert na toj nekoj mini turneju po Srbiji i drago mi je da su se ljudi iz Leskovca, Niša, Čačka i Novog Sada zaista potrudili da se to desi, da sviramo muziku za sve ljude koji ne mogu da dođu do Beograda, do Kolarca na naše godišnje koncerte… Zaista mi je drago kad vidim kakvo je bilo interesovanje za koncert i hvala svima koji su bili…“

Nemanja Radulović je prvi koji je nastupio u novoizgrađenoj hali „Partizan“, jer u njoj do sada ne samo da nije bilo muzičkih, nego ni sportskih dešavanja. On je na pitanje novinara JUGpressa koliko je sala akustična i zahvalna za koncertna dešavanja najpre rekao da je lepo što se otvaraju nove sale.

„Ja se nadam da će Leskovac dobiti i koncertnu salu. To je jako bitno. Na zapadu se, recimo, puno ulaže u mlade. Mi imamo zaista mnogo mlade i talentovane dece, bilo da su to muzičari, glumci, sportisti i mislim da svi oni zaslužuju salu gde bi se osećali kao kod kuće. Drago mi je što sam saznao da smo mi prvi koji su ovde svirali… Ne znam kakva je prirodna akustika, jer smo bili ozvučeni. Nama je najbitnije da se mi na sceni međusobno dobro čujemo, a to se i desilo. Kako je bilo sa one druge strane morate da kažete vi i publika. Generalno, prezadovoljni smo, od kako smo ušli u Leskovac nailazili smo samo na divne i srdačne ljude i već imamo želju da se vratimo…“

Ni koncert svetski poznatog Nemanje Radulovića nije mogao da počne bez “obraćanja” gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića a publiku je pozdravila i direktorka Muzičke škole Biljana Miljković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare