Nemanja odbranio titulu državnog prvaka u skoku uvis za osobe sa invaliditetom

NIŠ

                     Nemanja Tadić koji je prošle godine bazen zamenio atletskom stazom osvojio je zlatnu medalju u skoku u vis na Otvorenom državnom prvenstvu održanom minulog vikenda u Kruševcu.

Tadić je do titule državnog prvaka stigao preskočivši 1,5 metara, čime je odbranio prošlogodišnju pobedu na državnom nivou i ispunio normu za Evropsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom i Paraolimpijske igre.

                          „Zadovoljan sam pobedom i osvojenom medaljom, ali verujem da ću narednih meseci dodatno popraviti rezultat. Ove godine sam sa treninzima krenuo praktično tek marta, kada sam iz Niša prešao u Beograd. Sa trenerima u Atletskom klubu Crvena Zvezda Nevenom Ranićem i Slobodanom Stojićem ove godine smo radili pre svega na mojoj snazi i brzini, a u narednom periodu radićemo i na tehnici jer smo utvrdili koja tehnika mi najviše odgovara. Promenio sam tehniku i sada preskačem lestvicu kolutom unapred, ali bez proteze“, izjavio je Tadić za Niške vesti.

                          Na državnom prvenstvu u Kruševcu za medalje su se osim domaćih atletičara sa invaliditetom takmičili i aletičari iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

                          Tadić koji je ranije bio član AK Železničar iz Niša, u Kruševcu nije branio boje ni jednog kluba zato što će biti AK Crvenu zvezdu kada krene prelazni rok.

                           „Moj sledeći cilj je Evropsko prvenstvo koje se jula naredne godine održava u Poljskoj, a potom Paraolimpijske igre u Tokiju. Očekuje me puno rada i napornih treninga, ali verujem da mogu da skočim do medalje na Evropskom prvenstvu, dok za bi za medalju u Tokiju morao još dodatno da popravim rezultat“, istakao je Tadić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x