Bojnik, Lebane i Crna Trava dobili projekte na konkursu “Gradovi u fokusu”

LESKOVAC-BOJNIK-LEBANE-CRNA TRAVA

Za projekte u okviru konkursa  “Gradovi u fokusu 2020” , Ministarstvo kulture I informisanja je izdvojilo  83,4 miliona dinara. Ovim sredstvima biće podržana 22 projekte u isto toliko gradova I opština.  Medju njima su Bojnik, Lebane i Crna Trava.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su rebalansom budžeta usled pandemije virusa Кovid-19, sredstva namenjena ovogodišnjem konkursu umanjena za blizu 40 odsto u odnosu na početak godine, sa 135 na 83,4 miliona dinara.

Projekat ‘’Krov za kulturu’’, koji podrazumeva uvodjenje grejanja u objekat Doma kulture u Bojniku, Ministarstvo je podržalo sa 7 miliona dinara. Opština Crna Trava konkurisala je za sredstva za zamenu stolarije na zgradi biblioteke i sanaciju centralnog grejanja, kroz projekat ‘’Sedenjka čekajući pečalbara’’, vredan 3,4 miliona, dok je opštini Lebane za elektro radove i sanaciju plafona u galerijskom prostoru biblioteke ‘’Branko Radičević’’, odobreno 3 miliona dinara.

Najniži iznosi po projektu su 2, a maksimalni 7,5 miliona dinara.

Ove godine na konkurs je stiglo 60 prijava iz isto toliko jedinica lokalne samouprave, od čega je 26 bilo iz lokalnih samouprava čiji projekti su već podržani na prethodnim konkursima, što je novina u odnosu na ranije.

Na pet dosadašnjih konkursa “Gradovi u fokusu”, Ministarstvo kulture i informisanja opredelilo je ukupno 658.363.442 dinara za 70 projekata, čime je “u značajnoj meri povećan kapacitet lokalnih samouprava u oblasti kulture i dat veliki impuls decentralizaciji i demetropolizaciji kulturnog života u Srbiji”.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Minja
Minja
4 godine pre

Projekte u oblasti digitalizacije su dobili LKC i Biblioteka u Leskovcu. Muzej nije dobio nista. Mora se potrude.