Nekadašnji radnici „Koštane“ kod gradonačelnika, već petnaest godina traže svoje

VRANJE

Bivši radnici nekadašnjeg renomiranog proizvođača obuće „Koštana“ u Vranju ni posle deceniju i po ne mogu da naplate svoja potraživanja koja se u proseku kreću od 120 do 150 hiljada dinara.

Uporni su u borbi za svoja prava, tako da je njih tridesetak, na čelu sa predsednikom Inicijativnog odbora bivših radnika „Koštane“, Slađanom Ristićem, u ponedeljak, protestovalo ispred zgrade Skupštine grada.

Grupu nezadovoljnih radnika koji su zatražili pomoć u rešavanju ovog problema primio je gradonačelnik Vranja   Slobodan Milenković.

Gradonačelnik je obećao da će se obratiti resornom ministarstvu i zatražiti da se neko od nadležnih sastane sa bivšim radnicima u cilju rešavanja problema.

Predsednik Inicijativnog odbora Ristić je izjavio novinarima da radnici neće odustati od svojih potraživanja i da ukoliko se njihov problem ne reši nastaviti sa protestima.


„Ako smo čekali petnaest godina, čekaćemo još dva, tri meseca da vidimo kakvo će rešenje naći. Bilo kakav ishod da bude u resornom ministarstvu mi ne odustajemo od našeg zahteva. Tražimo samo ono što je naše“, rekao je Ristić.

Na ime neisplaćenih 11 zarada za 3.000 radnika u matičnom preduzeću i 24 plate u „Koštaninom“ pogonu u Surdulici ukupan dug je 125 miliona dinara. Iako je to potvrdio Trgovinski sud u Leskovcu, sredinom januara 2017. godine iz Ministarstva privrede stiglo je rešenje da su nekadašnim radnicima ovog vranjskog preduzeća izmirene sve obaveze zaključno sa okončanjem stečajnog postupka 2009. godine. Radnici to demantuju i tvrde da nisu dobili ni jedan dinar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare