Nedimović: Poljoprivrednici mogu na njive ali na traktorima

BEOGRAD  

Poljoprivrednici u Srbiji mogu sledećeg vikenda potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanizaciji, izjavioje danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je za Tanjug rekao da će svi poljoprivednici, kao i svih prethodnih vikenda, moći slobodno da izađu na njive na traktorima kako bi obavljali prolećnu setvu, pre svega kukuruza i drugih kultura.RTV (Jaroslav Pap)

“Potpuno slobodno neka izađu na svojim traktorima. Jako je važno da budu na svojim traktorima, na svojoj poljoprivrednoj mehanizaciji, kako ne bi bilo zloupotrebe i neće apsolutno biti nikakvih problema“, rekao je Nedimović povodom zabrane kretanja od danas u 17 do ponedeljka u pet časova ujutro u sklopu mera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Ministar naglašava da je Vlada Srbije je potpuno svesna značaja hrane i poljoprivrede u ovom trenutku.

“Samo vas molim da svi budete odgovorni i svesni, da budete na svojim poljoprivrednim mašinama, a ne da neko pokušava da zloupotrebljava situaciju na jedan drugi način“, rekao je Nedimović.

On je dodao da prolećna setva može da se nastavi kako bi bilo zasađeno planiranih dva miliona hektara, što je, navodi, zadatak i obaveza.

Za poljoprivredne proizvođače je rekao da su izuzetno disciplinovani i da vode računa o svemu.

“Ako iko u ovom trenutku vodi računa o svemu, o bezbednosti države, o hrani i disciplini u pogledu covida, to su naši poljoprivrednici, tako da potpuno slobodno na njive i neće biti nikakvih problema samo pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanizaciji, rekao je Nedimović.

Naveo je i da je ministarstvo bilo maksimalno kooperativno u odnosu na poljoprivredne proizvođače i da će tako biti i dalje.

(RTV)

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gradimir
Gradimir
4 godine pre

Ministre,zivim u gradu a imanje se nazi na 20tak kilometara od mesta stanovanja.Farma .i se nalazi na 16 km,kako ja da obidjem farmu kad .i treba traktorom sigurno 1,2h ,a do imanja i vise.Ne.ogu ja svaki dan da trazim dozvolu za odlazak na farmu,stoka mora da se hrani,napoji,pojedine zivotinje tek jagnje..islim da vlasnici farmi treba da dobiju trajne dozvole.