Bulatović tvrdi: Sve kompanije u Nišu moraju da poštuju mere i preporuke Kriznog štab Vlade Srbije i Štaba za vanredne siutacije

NIŠ

 Gradonečalnik Niša Darko Bulatović rekao je da sve kompanije u Nišu moraju da poštuju mere i preporuke  Kriznog štab Vlade Srbije i Štaba za vanredne siutacije grada Niša  koje se odnose na   odstojanja medju radnicima i prilagodjavanje procesa rada novonastalim uslovima.

                         Bulatović je podsetio da je Niš medju prvima u Srbiji zatvorio kafiće i restorane, ali je i ubedljivo prvi zatvorio javni prevoz koji je u tom trenutku bio jako rizičan.

                        “Zahvaljujući saradnicima, profesoru Tiodoroviću, profesoru Žarku Rankoviću, direktoru Instituta za javno zdravlje, doneli smo hrabre odluke, mislim da smo dali doprinos sprečavanju širenja epidemij, ali mislim da je najbolje to komentarisati kada prodje neko vreme. Svi smo svedoci i danas možemo da vidimo da su to bile ispravne odluke i da su sve bile usmerene na to da se zaštite životi ljudi”, izjavio je Bulatović.

                         On je kazao da grad Niš ima ogrmnu podršku države u pogledu nabavke opreme za rad zdravstvenih ustanova.

                          “Velika je podrška u medicinskoj opremi, respiratorima, to je mnogo više nego što smo za sve vreme našeg Kliničkog centra uspeli da stvorimo. To najbolje pokazuje odgovornost, brigu države i zdravstvenih institucija da se pruži maksimalna podrška i doprinos da se epidemija što pre okonča, zaštite životi i zdravlje ljudi”, izjavio je Bulatović.

                         On je dodao da volonteri gradskih opština imaju dnevno stotine i stoine  izlazaka  kako bi naše starije sugradjana snabdeli svim što je neophodno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare