NDNV: Promovisanje kiča, kriminala i ratnih zlodela na Javnom servisu Vojvodine

 
NOVI SAD
Umesto da radi u skladu sa javnim interesom i Zakonom o javnim medijskim servisima, Radio-televizija Vojvodine nastavlja da ponižava građane, pretvorivši se u propagandno sredstvo jedne političke stranke i promovišući kič, ratna zlodela, kriminal, nacionalizam i kulturni model uspostavljen devedesetih godina prošloga stoleća, saopštiolo je danas Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).
“Najnoviji skandal je emisija “Tabloid” posvećena pevačici Svetlani Ražnatović koja je jedan od najsnažnijih simbola propasti ovog društva i čija je popularnost iznikla na ratnoj propagandi i kriminalu.
Ražnatović je i pravosnažno osuđena za ozbiljno krivično delo, a nerasvetljena je ostala njena uloga u ratnim, zločinačkim pohodima paravojnih formacija supruga Željka Ražnatovića Arkana.
Podsećamo da je “srpka majka” hapšena i u istrazi povodom ubistva premijera Đinđića, a u njenoj kući je tada pronađen pravi arsenal raznog naoružanja; imala je i bliske kontakte sa Zemunskim klanom pre i posle atentata na premijera.
Jezivo je i to što u emisiji pesme Svetlane Ražnatović izvodi jedna od urednica Vojvođanskog dnevnika Mirela Mitrić, što dodatno svedoči koliko nisko je ovaj javni servis pao posle političkog nasilja, odnosno političkih smena izvršenih u prvoj polovini ove godine u ovoj medijskoj kući.
Prema Zakonu o javnim medijskim servisima, javni servisi bi trebalo da se bave “ostvarivanjem ljudskih prava i sloboda, razmenom ideja i mišljenja, negovanjem vrednosti demokratskog društva, unapređivanjem političke, polne, međunacionalne i verske tolerancije i razumevanja”, dakle potpuno suprotno od onoga što danas radi RTV”, navodi se u saopštenju.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare