Nastupio muzički ansambl “Kamerna banda”

LESKOVAC

U svečanoj sali grada Leskovca , u organizaciji Muzičke škole „Stanislav Binički”, održan je koncert muzičkog ansambla „Kamerna banda“.

Ovaj ansambl koristi arhaični termin banda kao eho davnog ansambla iz grada Kragujevca – Knjaževsko-srpske bande, kneza Miloša Obrenovića, koja je pod vođstvom J. Šlezingera 1831. godine označila početak moderne muzičke i građanske kulture u Srbiji.

Flautiskinja Anđela Bratić kaže da je reč o mini seriji od četiri kocerata koja počinje u Leskovcu.

„Izvodimo savremenu srpsku muziku, naši kompozitori su naši savremenici. To je vrlo lepo i zgodno, jer su oni uvek tu kada izgrađujemo njihovu kompoziciju, mogu da nam kažu da li su zadovoljni našim izvođenjem, da li bi nešto promenili. U tome i jeste draž muziciranja ove vrste muzike. Naravno, to nije, možda, najinteresantnije za publiku, ali mi volimo i težimo tome da biramo kompozicije koje imaju lepe melodije, koje su popularne i imaju divan tekst. Publika može da čuje kako zvuči pesma „Možda spava“ Vladimira Petkovića Disa ili „Plavu pesmu“ i „Predosećanje“ Desanke Maksimović…“

Ovaj savremeni ansambl započeo je svoj rad 2011. godine u specifičnom sastavu – sopran, flauta, violina i klavir. Članovi su: sopran Marina Trajković Bidžovski, flautiskinja Anđela Bratić, violinistkinja Ljiljana Ranković i pijanistkinja Sanja Vukosavljević Milenić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare