Nastupili “Amorozo”, Katarina Miljković i Petar Pejčić

LESKOVAC

U okviru LEDAMUS-a 2017, Muzička škola „Stanislav Binički” organizovala je u svečanoj sali grada Leskovca koncert Kamernog orkestra „Amorozo”.

Na ovom koncertu kao solisti su nastupili mladi umetnici Katarina Miljković (flauta) i Petar Pejčić (violončelo). Dirigent je bio Rade Pejčić, koji kaže da, kao rođeni Leskovčanin koji, iako odavno živi i radi u Beogradu, uvek uživa kada dođe u Leskovac ovakvim povodom.
„Stalno to ponavljam, ali to jeste tako. To su sve moji drugovi s kojima sam išao u školu, sa kojima stalno nastupam praktično od kada su nastali. Kada podeliš neko posebno iskustvo sa ljudima koje znaš od detinjstva to je zaista neki poseban osećaj. Ja verujem da svako kad ode u rodni kraj i kad može nečim da doprinese i donese od onoga čime se profesionalno bavi, zapravo posebno onda sa tim ljudima kreira neki vid umetnosti, tako da to onda i mora da bude poseban doživljaj.“


Posao kojim se Pejčić bavi mu omogućuje stalne susrete sa vrhunskim muzičarima, od kojih su mnogi bili gosti LEDAMUS-a. On kaže da oni, ponekad, imaju neke predrasude o Leskovcu.

Uz „Amorozo“ i dirigenta Radeta Pejčića publika je videla i dve velike i mlade nade, violončelistu Petra Pejčića, rođenog u Leskovcu, koji trenutno živi u Beogradu i flautiskinju Katarinu Miljković iz Leskovca.

Oni su već sada osvojili brojne nagrade na raznim takmičenjema, kao potvrdu svog talenta i vrednog rada.

Rade i Petar su otac i sin i prvi put su zajedno nastupali kad je Petar imao šest godina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare