Nastupi leskovačkih karnevalskih trupa

LESKOVAC

Miroljub Radivojević iz Turističke organizacije Leskovca rekao je da se u ovo vreme u hrišćanskim zemljama održavaju brojni karnevali.

„Mi smo našu karnevalsku sezonu otpočeli pre nekih mesec dana nastupom na jednom od pet najvećih etno-karnevala u Evropi, u bugarskom Perniku. U defileu je bilo čak 105 ekipa iz osam zemalja. Prošlog vikenda smo gostovali na dva karnevala u Sloveniji, u Dornavi i Mozirju, što je naše prvo gostovanje u Sloveniji za ovih 13 godina od kako postoji obnovljeni karneval u Leskovcu. U Dornavi smo proglašeni za najbolju grupu i imali smo i najbolji performans. Imali smo brojne susrete sa njihovim županima, gardonačelnicima… Prošle nedelje smo bili na Strumičkom karnevalu, kao i na karnevalu Pročka u Prilepu. To su njihovi tradicionalni pokladni karnevali i, ako ništa drugo, tamo smo mogli da naučimo kako se poštuje i neguje tradicija.“

Radivojević je dodao i da karneval nije samo defile i nastup, već i mogućnost predstavljanja potencijala koje Leskovac i čitav ovaj kraj može da pruži.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare