Nastavljena distribucija paketa za Rome

LESKOVAC

U Leskovcu je danas nastavljena podela paketa za romske porodice koje je obezbedilo Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i distribuiraju se preko Crvenog krsta.

Romskim porodicama koje žive na teritoriji grada Leskovca namenjeno je 2838 paketa pomoći.

Ova podela je počela krajem prošle nedelje a sada je stiglo i preostalih 838 paketa.

Koordinatorka za romska pitanja Aleksandra Stojanović rekla je da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja “prepoznalo činjenicu da je romska populacija jedna od onih koja je najviše pogođena pandemijom korona virusa, zato je širom Srbije, i u Leskovac, uputilo pakete pomoći.“

Direktor Doma kulture Roma Srećko Živković rekao je da je veliki broj paketa uručeno ali da se danas nastavlja sa podelom.

Na pitanje novinara JUGpressa zašto je juče prekinuta podela paketa ispred Doma kulture Roma Živković je rekoa da je to učinjneo iz bezbednosnih razloga jer je veliki broj ljudio došao bez maski i rukavica.

Danas je rečeno i da svaki od ovih paketa vredi po 5.000 dinara.

Oni sadrže jedan paket hrane koji sadrži: 10 kg brašna, 1 litar ulja, 1 kg pirinča, 1 kg pasulja, 1 kg testenina, 1kg šećera, 1 kg soli, pet mesnih konzervi, 10 pašteta i 5 sardina.

Jedan paket higijenskih proizvoda: 3 kg prašak za pranje veša, 1 litar sredstva za pranje sudova, 1 litar šampona, 1 pasta za zube, 5 komada brijača, 4 rolne toalet papira.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare