Nastavlja štrajk glađu zbog referenduma

BEOGRAD

Građanka Suzana Lazarević koja je najavila da će danas nastaviti štrajk glađu u Vladi Srbije, nije uspela u toj nameri pošto joj obezbeđenje nije dozvolilo da uđe u zgradu u Nemanjinoj 11.

Pošto su pripadnici obezbeđenja zaustavili Lazarević na ulazu u zgradu Vlade, ona je kazala da želi da preda svoj zahtev na pisarnicu, a oni su joj rekli da ne može da uđe, već da će neko od službenika izaći da to preuzme.

Na njeno pitanje zašto joj je zabranjeno da uđe, kada je već prethodni dan bila i nesmetano ušla, obezbeđenje joj je obrazložilo da je to iz epidemioloških razloga.

Kada im je rekla da je Policijskoj upravi Savski venac prijavila svoj protest u Vladi, obezbeđenje joj je odgovorilo da su i oni obavešteni o tome i da ne može protestovati u zgradi Vlade, već da to nesmetano može ispred zgrade, kao i da preda šta god hoće.

Posle rasprave sa pripadnicima obezbeđenja, Lazarević se povukla i najavila da će nastaviti štrajk glađu do smrti.

Lazarević je novinarima ispred Vlade Srbije rekla da već tri dana štrajkuje glađu zbog neustavno i nezakonito sprovedenog referenduma koji je, kako je rekla, brutalno pokraden i čiji se rezulatati falsifikuju.

Navela je dva zahteva: da se poništi referendum i da direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačevića podnese ostavku.

Ona je ispričala da je bila član biračkog odbora na glasačkom mestu u Trećoj beogradskoj gimnaziji u Njegoševoj ulici u Beogradu, kao kontrolor u ime pokreta Dveri.

Kako tvrdi, tamo nije bilo nepravilnosti, proces je bio korektan, a na kraju dana prebrojana su 43 glasa “da”, dok je 189 bilo “ne” promeni Ustava.

Ona je rekla da je potpisala taj zapisnik i fotografisala i da ima materijalni dokaz bezočne, brutalne laži, jer ne postoji matematička formaula koja taj rezultat može da pretvori u 67 odsto “za”.

Prema njenim rečima, ima nekoliko hiljada snimaka iz Niša, Kragujevca Čačka i drugih gradova gde je ubedljiva prevaga rezultata u korist “ne”.

Mi sad imamo materijalne dokaze da se radi o brutalnoj, bezočnoj ne čak ni krađi, nego laži, rekla je Lazarević.

Ona se obratila Upravnom sudu tužbom kojom se traži poništavanje rezultata sprovedenog referenduma.

Lazarević je rekla da se nije obratila Republičkoj izbornoj komisiji (RIK), pošto su svi zapisnici dostavljeni RIK i da je taj proces u toku.

Ona je pozvala sve građane, koji žele da Srbija postane pravna država, da je podrže u njenim zahtevima i da je zborno mesto Nemanjina 9, gde je sud i Nemanjina

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare