Nastavlja se akcija generalnog sređivanja blokova

NIŠ

JKP „Medijna“, nastavila je  sa generalnim sređivanjem blokova. Drugi u nizu blok gde će se obavljati radovi na čišćenju javnih površina, uređenju zelenila, pranju i pražnjenju podzemnih kontejnera i održavanju mobilijara biće blok u naselju Stevan Sinđelić, saopštilo je ovo preduzeće.

                           Na uređenje međublokovskog prostora često su ukazivali građani ali je se ova ideja našla  i na sastanku upravnika zgrada sa predstavnicima lokalne samouprave. Akcija sređivanja blokova počela je krajem oktobra kada je preko 50 radnika JKP „Medijana“ sa odgovarajućom mehanizacijom uređivalo prostor između ulica Stevana Sremca, Jovana Babunskog, Čarnojevićeve i Rudničke.

                            Ivan Mihajlović, v.d. direktor JKP „Medijana“ tada je istakao da je fokus na čišćenju javnih površina, sakupljanje opalog lišća i orezivanje suvih grana. On je takođe apelovao na građane da nakon uređenja kvarta nastave da vode računa o imovini Grada i ne uništavaju dečija igrališta, klupice i đubrijere, ali i da ne odlažu otpad pored kontejnera.

                           Radove je u oktobru na početku ove akcije obišla i gradonačelnica Niša. Ona je tom prilikom istakla da je akcija pokrenuta  u dogovoru sa JKP „Medijana“ a na inicijativu i zahtev građana koji su često skretali pažnju na uređenje međublokovskog prostora.

                        Mihajlović je na samom početku akcije istako da je ovo nova praksa JKP „Mediana“ u Nišu.

                       „Počinjemo drugačije uređenje međublokovskog  prostora zato što želimo da budemo bliži građanima i da se u većoj meri stavimo na raspolaganje i njima i skupštinama stanara. U narednom periodu ćemo se fokusirati na druge kvartove u gradu  koji imaju slične probleme“, kazao je tada  Mihajlović.

                         On je takođe apelovao na građane da nakon uređenja kvarta ne odlazu više otpad pored kontejnera i da njihova okolina ostane čista.

                      „Nedavno smo otvorili  reciklažno dvorište gde građani mogu potpuno besplatno da odlažu otpad kome mesto nije u komunalnim posudama“, kazao je Mihajlović.

                      Akcija se sprovodi iz redovnog programa JKP „Medijana“ i dodatno neće ništa koštati ni „Medijanu“ ni Grad kao ni građane Niše. Jedina je razlika u tome što je dinamika rada svih sektora usklađena i u jednom trenutku na jednom mestu biće više radnika i više operative kako bi efekat bio vidljiviji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare