Narodni pokret Srbije: Vučić odgovoran za gubitak pet života i guranje Srba na Kosovu u sukobe

MITROVICA

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u potpunosti snosi odgovornost za gubitak pet života na Kosovu i Metohiji, guranje Srba u nove sukobe i prekid razgovora o normalizaciji odnosa sa kosovskim Albancima, saopštilo je danas Povereništvo Narodnog pokreta Srbije za Kosovo i Metohiju.
“Izražavamo solidarnost sa porodicama svih žrtava i veliku zabrinutost za sudbinu srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Vlast u Beogradu kao da ne uzima u obzir da neki Srbi žele da nastave da žive na ovom prostoru. Naprotiv, svojim ponašanjem i neodmerenim izjavama dodatno otežava ionako težak život naših sunarodnika.
Javnost u Srbiji, kao ni srpska zajednica na Kosovu i Metohiji, još uvek nije dobila objašnjenje o tome šta se dogodilo u selu Banjsko u nedelju, 24. septembra.
Kakvu je ulogu u tome imao Milan Radojičić? Čuli smo od predsednika Srbije da je on u
centralnoj Srbiji i da će „odgovarati na poziv nadležnih organa Republike Srbije“. Da li ga naše tužilaštvo tereti za nešto, ako je to tačno, za šta ga tereti?
Šta je, do sada, ishod Vučićeve politike na Kosovu i Metohiji?
Tiho iseljavanje Srba sa celog severa. Bezbednosna destabilizacija i rasrbljavanje Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Banjske. Uspostavljanje pune ingerencije kosovske policije na severu, nakon što su se Srbi, na nagovor predsednika, povukli iz policije.
Dok je za njega ovo još jedna prilika za vanredno obraćanje javnosti, za Srbe na Kosovu i Metohiji ovo je pitanje opstanka, pitanje života i smrti. Vlast voli da građane pozove na jedinstvo u teškim trenucima. Mi se slažemo da je ovo jedan od najtežih trenutaka u poslednjih 20 godina na Kosovu i Metohiji i da bi jedinstvo bilo lekovito.
Ali, mi poručujemo: nema jedinstva sa vama koji ste, štiteći svoje političke, partijske i finansijske interese, gurnuli ljude u smrt.
Odgovaraćete za to!, navodi se u saopštenju Povereništva Narodnog pokreta Srbije za Kosovo i Metohiju. (kraj) NP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare