Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ organizuje 7.marta proteste u Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA

Narodini pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ kao članica Saveza za Srbiju poziva građane da u četvrtak 07.03. u 18 časova sa Trga Šumadija krenu u protestnu šetnju pod nazivom „1 od 5 miliona“.

“Savez za Srbiju u svom programu od 30 tačaka ima jasan i nedvosmislen stav o Kosovu i Metohiji a on glasi:

  1. Rešenje statusa Kosova i Metohije mora da bude u skladu sa Rezolucijom 1244.
  2. Rešenje statusa Kosova i Metohije mora da bude saglasno sa Ustavom Republike Srbije.
  3. Nikakav referendum po pitanju statusa Kosova i Metohije koji izdajnička vlast u Beogradu misli da organizuje Savez za Srbiju neće priznati jer je on u startu antiustavan.
    Prevedeno na jezik naroda, nema podele, niti predaje južne srpske pokrajine. Razgraničenjem kako to zamišlja Aleksandar Vučić etnički se cepa ne samo srpsko tkivo na Kosovu i Metohiji nego i ono na severu Kosova i Metohije. Razgraničenjem vlast samo stvara Veliku Albaniju.
    Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ je svestan enormnog pritiska na zaposlene u javnim ustanovama koji svojim izlaskom na ulice žele da pokažu nezadovoljstvo nacionalnom i državnom politikom diktatorskog režima Aleksandra Vučića. Građanima je ugroženo njihovo demokratsko pravo na slobodu političkog izjašnjavanja.
    Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ će protiv svih direktora koji primenjuju sankcije protiv građana koji učestvuju na protestu podneti krivične prijave. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ zna da će te prijave završiti u fioci. Ali ničija sveća nije gorela do zore, tako da po silasku ove vlasti te krivične prijave biće i aktivirane i procesuirane”, navodi se u saopštenju “Otadžbine”.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o