Narodna stranka podnela krivične prijave zbog prebijanja predsednika i potpredsednika u Vranju

VRANJE

Pravni tim Narodne stranke predao je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju krivičnu prijavu protiv Božidara Popovića, Miloša Antića i još dvojice NN lica koji su 4. novembra izvršili nasilje nad predsednikom i potpredsednikom GO Narodne Stranke Đorđem Ristićem i Draganom Pavlovićem, saopšteno je danas iz ove stranke.

“Advokat i član odbora za pravosuđe Đorđe Gačević iz advokatske kancelarije Borović istakao je  da su krivične prijave za izvršenje krivičnog dela “nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti podnete usled “inertnosti nadležnih organa, pre svega policije čija je to dužnost i obaveza”.

On je pozvao policiju i tužilaštvo da postupaju u skladu sa Ustavom i zakonima.

“Podsećamo nadležne organe da ostale radnje koje budu činili u pravcu sprovođenja dokaznih radnji, u pogledu ove krivične prijave, urade savesno, pre svega mislim na dostavljanje snimaka sa video nadzora Narodnog univerziteta u Vranju, preko kojih se može utvrditi identitet vinovnika”, rekao je Gačević

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Vranje Đorđe Ristić istakao je da je napad na njega i potpredsednika i odbornika Dragana Pavlovića  od strane četvorice aktivista SNS dokaz da SNS ne trpi argumentovanu kritiku i da” usled nedostatka argumenata u svoju odbranu pribegava najbrutalnijem nasilju”.

“Napadi od strane režima na one koji misle drugačije i koji imaju hrabrost da svoje mišljenje iskažu javno sve su češći. Međutim, mi se nismo uplašili, a ova situacija nam je samo dala još veći podstrek da se još jače borimo protiv ove nasilničke, bahate i nesposobne vlasti”, rekao je Ristić.

 

On je apelovao na Osnovno javno tužilaštvo u Vranju da, u cilju pravične i profesionalne istrage, a radi utvrđivanja činjeničnog stanja zatraži od direktorke Narodnog univerziteta snimke sa sigurnosnih kamera, koji su ključni dokaz iz koga će se videti da su nasilnici iz Srpske napredne stranke lažno u javnosti govorili da su oni žrtve.

Predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljević istakao je da je incident u Vranju dokaz da režim, uz fizičko nasilje nad neistomišljenicima,“ kroz propagandnu mašineriju od krivaca pravi žrtve“ i dodao da to pokazuje da je  danas u Srbiji “ jedina uspešna privredna grana medijska fabrika laži”.

“Ta grana od krivaca pravi nevine žrtve, a od stradalnika krivce. Narodna stranka svojim pristupom ovom događaju vrlo jasno pokazuje da neće dozvoliti da njeni članovi budu izloženi bilo kakvom teroru, kao što nećemo dopustiti da bilo koji građanin bude žrtva takvog ponašanja. Nećemo se uplašiti i popustiti i na svaki ovakav način znaćemo da pružimo adekvatan odgovor” – poručio  je Dobrosavljević.

Narodna stranka podseća da su nakon fizičkog napada na članove Narodne stranke u Vranju, u Paraćinu razbijena stakla na izlogu prostorija stranke, a da je zatim poslanik Parezanović uputio javne pretnje predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću. Takav odnos režima prema neistomišljenicima i crtanje mete na čelu Vuka Jeremića može se završiti kao slučaj Olivera Ivanovića i zato još jednom pozivamo tužilaštvo da u slučaju ovih pretnji reaguje”, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare