Narodna stranka Kosovo i Metohija: Petković da štiti narod i da se upristoji

KOSOVSKA MITROVICA


Gospodine Petkoviću,

Svesni smo pritiska kojem ste izloženi kao v.d. direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Znamo da je to frustrirajuće za Vas i Vašu karijeru. Ali, zamolili bismo Vas da se malo upristojite i smanjite komentare na izjave koje  su političko-analitičke sadržine i da se bavite više problemima Srba sa Kosova i Metohije, navodi se u otvorenom pismu Pokrajinskog odbora Narodne stranke Kosovo i Metohija.

“Mi, građani sa Kosova i Metohije, ne tražimo od Vas da se bavite stvarima od pre više decenija, tražimo od Vas da se bavite činjenicama koje nas ovih dana pritiskaju i prave probleme.

Covid-19 je u velikom zamahu, nema uslova za lečenje, nema lekova, nema zaštitne opreme, novac namenjen zdravstvenim radnicima se troši nenamenski, nema struke.

Ne tražimo odgovor zašto se stalo sa izgradnjom bolnice u Gračanici koju je najavio gospodin Jović, Vaš zamenik, februara 2020. godine – nova bolnica do kraja godine. Dva miliona evra za izgradnju bolnice plus dva miliona evra za opremanje iste bolnice. Reče čovek narodu da je novac obezbeđen.

Ne tražimo odgovor jer znamo odgovor, znamo stanje oko zemljišta gde je trebalo da se izgradi bolnica. Ne tražimo odgovor zašto nisu preuzeti medicinski aparati za analizu i lečenje od covid-19 u Lapljem Selu. Ne tražimo odgovor jer znamo odgovor. I niko ne pravi probleme. Ćutimo 20 i više godina zarad poboljšanja uslova života građana, a ne političkih poltrona.

Ne pričamo ni o ispunjenju svega rečenog od strane predsednika Aleksandra Vučića u Lapljem Selu. Niti smo rekli nešto kada promovišete institucije nepriznate države Kosovo i predstavnike istih, koji sa Vama obilaze napaćeni narod koji se seli zbog teških uslova života koji stvaraju te iste institucije na Kosovu koje Vi promovišete.

Ne, čekamo bolje uslove.

Ali Vi, gospodine v.d. direktore, pravite probleme, svađate nas.

Vratite se Vašoj osnovnoj dužnosti. Štitite narod na Kosovu i Metohiji, smanjite korupciju koja kreće iz kancelarije za Kosovo i Metohiju, a preliva se na teritoriju celog Kosova i Metohije. Uskratite pravo na odlučivanje pojedincima koji nemaju veze sa politikom. Vratite veru u život narodu, ne ljubite skute”, navodi se u otvorenom pismu Pokrajinskog odbora Narodne stranke Kosova i Metohije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare