Narodna stranka: Graditeljsko čudo kod Grdelice nastavlja da klizi u ponor!

LESKOVAC

“Ne postoji putnik koji je prošao auto-putem kroz Grdeličku klisuru, a da se nije pomolio da iz nje izvuče živu glavu”, saopštio je danas leskovački odbor Narodne stranke.

“Ne pomažu ni molitve, ni severnokorejska scenografija oličena u već isprljanim kulisama postavljenim na ovoj deonici sa kojih se smeše sveznajući predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i njegova desna ruka u izvođenju radova na ovoj deonici, (a ljubitelj ikonografije), Milorad Dodik.

Ne pomažu laži izrečene od nestručnih ministara i lokalnih političara da je auto-put urađen po najvišim svetskim standardima. Ne pomaže ni politikantska šarada kontrole i nikada okončani inspekcijski nadzor od strane BIA-e. Ne pomaže ništa!

Vizuelno zastrašujući, diletantski i nestručno postavljeni potporni zidovi kroz Grdeličku klisuru jednostavno ne mogu da se nose sa klizištem.

Od vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji je oko sebe okupio Batu Gašića, Zoranu Mihajlović, Tomu Momirovića, Gorana Vesića, Gorana Cvetanovića i njima slične, od režima oličenog i prepoznatljivog po političarima koji su kupovali i falsifikovali fakultetske diplome, plagirali akademske titule, devastirali nauku i obrazovanje i ponizili struku, ne može se očekivati da učestvuje u gradnji ničeg ozbiljnog, pa ni jedne kratke deonice auto-puta.

Dok se u civilizovanom i demokratskom svetu šalju ljudske posade na Mesec i Mars, gde su odavno mostovima spojeni kontinenti i udaljena ostrva, gde vozovi idu brzinama preko 400 km/h, dok se auto-putevi grade duboko ispod površina mora i okeana, dotle se ovde na dalekoj periferiji savremenog sveta, režim Aleksandra Vučića iživljava nad izbezumljenim narodom.

Dok otpada kaldrma sa gradskih ulica, prelivaju fontane, popločavaju se i betoniraju parkovi i retke zelene oaze, srpski gradovi i sela više liče na ruine, iskopine i arheološka nalazišta usled nestručnog i beskonačnog izvođenja radova, pa se povrh svega, da nas podsete ko odlučuje o našim sudbinama i životima, jednom do dva puta godišnje uruše potporni zidovi u Grdeličkoj klisuri.

Narodna stranka Leskovac smatra da je nedopustivo da i ova afera prođe bez posledica, s obzirom da je auto-put plaćen novcem svih građana a da nas sada očekuju ponovni radovi i novo trošenje novca građana.

Odgovornost naprednjačke vlasti zbog trošenja novca iz budžeta bez kontrole moraće da polože pred narodom!, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
3 godine pre

Koliko ja znam, a malo sam o tome i učio, za projekat puta se radi tehnički projekat. Ko je projektovao ovaj deo puta, potporne zidove. Da li je on odgovoran projektant? Da li će snositi odgovornost? Da li je izvršen tehnički prijem izvedenih radova? Ili je možda rađeno bez projekta, statičkog proračuna? Ovo se događa nekoliko puta do sada. Bruka je za državu, izvođače radova, vlast. Troše se pare nemilice, a čini mi se da su u pitanju krediti. Da li je ovo odgovorno trošenje para, naročito onih koje nemamo?

Zabrinuti vozač
Zabrinuti vozač
3 godine pre

Od Grdelice, tačnije od Sarajevskog mosta do Predejana možete da snimate horor film. Potpuno ste u pravu kad kažete da treba da se prvo pomolite pre nego što krenete ovom deonicom. Nikome nije jasno zašto je odabrana ta strana Južne Morave kad su svi put pravili sa druge strane (Rimljani, Turci, Kralj, Tito…). Deo gde se brdo konstatno urušava je imalo širinu prema Moravi, zašto se išlo u brdo? Verovatno pranje para, lopovska rabota… Ovo je naš Skadar na Bojani, nažalost.