Narodna stranka : Devet lipa za devet godina nerazumne politike

LESKOVAC

“Iz godine u godinu, tanka linija koja razdvaja političare na vlasti od sitnih, ali i krupnijih kriminalaca postaje sve tanja. Nakon devet godina vladavine ta linija se toliko istanjila da faktički više i ne postoji. Ne postoji razlika između političara na vlasti i dobro organizovanih kriminalaca, njihov rad je toliko sinhronizovan da zajedno čine čvrst mehanizam koji biva podmazaniji i snažniji što su gori uslovi za normalan život građana.

Širom Srbije cvetaju poslovi koji se u demokratskom i civilizovanom svetu bezuslovno sankcionišu i sudski kažnjavaju. Godinama se u Leskovcu sumnjivi i netransparentni poslovi nesmetano množe i poput bolesti šire kroz sve sfere društvenog života i tako ga razaraju.

Jedan iz mnoštva primera je i nerazumni projekat betoniranja i popločavanja gradskog zelenila u strogom centru Leskovca, poveren firmi koja je bez konkurencije postala izvođač radova na tendenciozno organizovanom tenderu. Radi se o firmi koja nosi naziv Bauwesen, a sa sobom nosi još i breme dugova i poreskih utaja. Ta fantomska firma sa sobom takođe nosi žig zabrane radova i nalazila se na crnoj listi Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture. Sve to nije smetalo lokalnim moćnicima širom korumpirane države, od Subotice do Bujanovca, da sa takvom firmom sklapaju poslove baš u zoni aktivnosti gde je Bauwesen-u zabranjen rad – u građevini, saobraćaju i infrastrukturi.

SNS-SPS maniru sklapanja mutnih poslova sa još mutnijim firmama nije odoleo ni gradonačelnik Leskovca, tako da grad Leskovac ima nesreću da firma Bauwesen sledećih godinu dana uništava gradsko jezgro, bez obzira što se savesna, hrabra i stručna lokalna javnost suprotstavljala toj nerazumnoj odluci.

Iako se zalagala za smislenu prenamenu javnog prostora i neophodnost rekonstrukcije gradskog trga, Narodna stranka u Leskovcu je pre godinu dana glasno upozoravala na sve nezakonite radnje u procesu uništavanja zelenila i devastiranja prirode u strogom centru grada.

Patološka manija lokalnih vlastodržaca da unište prirodni ambijent, drveće i zelene površine u Leskovcu potvrđena je 3. septembra 2020. godine kada je preko noći nestalo devet stabala lipe koje su decenijama krasile centar grada.

Gradski funkcioneri kao da se utrkuju u kontradiktornim izjavama, tako da je zaljubljenik u životinje i zakleti čuvar prirode, gradonačelnik Leskovca izjavio kada su radovi počeli da nijedno drvo neće biti posečeno.  Ivana Momić, pejzažni arhitekta, koja je i nadzorni organ odgovoran za zelene površine na gradskom trgu, izjavljuje da su lipe bile bolesne i da su morale da se iseku. Na ovaj javašluk i neodgovornost nadovezuje se Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ izjavom za skupštinskom govornicom da je po projektu planirano da se lipe poseku i uklone.

Zar je moguće da gradonačelnik nije znao šta će biti sa lipama i da je Leskovčanima dao lažno obećanje da nijedno drvo neće biti posečeno?

Da li se to lojalni, stranački postavljeni funkcioneri, gospođa Momić i gospodin Nikolić, konfrontiraju gradonačelniku pošto daju oprečne izjave u odnosu na reči nepogrešivog vladara Leskovca?

Da li je istina da su posečene lipe završile u dvorištu visokog funkcionera vladajuće koalicije i da će mu služiti kao ogrev?

Da li će neko odgovarati, da li će se raskinuti ugovor sa dotičnom firmom ako radovi na trgu ne budu gotovi na vreme?

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu zahteva od zvaničnika da građanima daju odgovore na pitanja, da shvate da ne raspolažu narodnim novcem da bi se njime bahatili i nerazumno ga trošili, već da taj novac odgovorno ulažu u projekte kojima bi se poboljšao kvalitet života, kao i standard i kultura življenja svih građana.

Lokalni funkcioneri i gradonačelnik moraju da budu svesni svojih grešaka i da trenutni položaj vlastodržaca sa sobom podrazumeva odgovornost i spremnost da se snose posledice i konsekvence za sve greške i za svu štetu koja ostaje iza njih”, navodi se u saopštenju Leskovačkog odbora Narodne stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milan
Milan
3 godine pre

Što se mene tiče, trebalo je sve da ih iseku ako su već lipe u pitanju. To ti je ko korov, širi se i uništava i trotoare i kolovoze. Zakasao sam ga pre par godina jer mi je deo korena izdigao plot.. isekao drvo a korenje koje sam pokušao da otkopam se pružalo i do 10m levo i desno od njega.. i ako već sade samo ne lipu!