Direktor leskovačke bolnice pravio spisak zaposlenih koji su potpisali apel za smenu Kriznog štaba

LESKOVAC-BEOGRAD

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić objavio je danas dokument na kome su imena trinaestoro lekara leskovačke Opšte bolnice koji su potpisali zahtev neformalne grupe Ujedinjeni protiv kovida (UPK) u kome je tražena smena članova Republičkog kriznbog štaba.

Imena leskovačkih lekara su na dokumentu sa memorandumom bolnice i potpisom direktora ove ustanove Nebojše Dimitrijevića a naslovljen je sa ” Spisak zaposlenih u Opštoj bolnici u Leskovcu koji su potpisali za smenu Kriznog štaba”.

Dokument nosi datum 14. septembar 2020. godine.

Panić je dokument objavio uz komentar “Kako vi živite u udbaškoj državi?!”.

Zanimljivo je da su na spisku dvojica penzionisanih lekara kao i doktorka koja je dala otkaz i sada radi u Kliničkom centru u Ljubljani.

Za sada nije poznato kome je poslat ovaj document ali se pretpostavlja da je jedna od adresa Ministarstvo zdravlja.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
krčka se
krčka se
3 godine pre

Sve dok živi drugačije mišljenje od vlasti, vlast je dobra. Vlast ne sme da guši slobodu mišljenja svojih građana.

Ovde je reč o intelektualcima, čije se mišljenje nije uvažavalo, pa je usledio apel. Kad nema dogovora pameti, onda se ide na plan B, kvantitativno izražavanje nezadovoljstva pritiskom sile. Znači postojao je uvodni signal, opomena, koju vlast nije čula, jer je ogluvela od mnogo tapšanja po ramenu. A i bogu su miliji zalutali. Tako i vlastima. Zar im nije draže da čuju šta nije u redu pa da se koriguju ili poručuju da su dosegli plafon svojih sposobnosti. Ne mogu vie. Nema dalje. Onda je vreme da se skidaju.Nema ljutiš, sami se crtate za smene.

Vi samo više ucenjujete građane udeljujući im kao milostinju njihovo narodno bogatsvo, ne privatni kapital stranačkih pripadnika koji sede u foteljama, a koji su se takođe nabogatili isisavajući iz budžeta građana pare preko tendera.

Vlast vrši jači pritisak da ućutka, poklanja 100 naših evra(!), sad će i Amerikanci po 1000 evra da poklone da poklonimo Kosovo. I tako se manipuliše, dok se ne isrpi strpljenje i dok se građani ne rasveste da imaju pravo na mnogo više od mrvica koje im obećavate, razdeljujete. E tada će ih biti daleko više na spisku, a daleko manje izvan njega. I sam direktor će se staviti na spisak, da zametne trag da je nekad pravio spisak, kao što ga je zametnuo da je nekad bio DSS. On je igrač. Njegov ulog su sudbine kolega, životi pacijenata. Ništa svoje nije doneo od kuće da uloži. Kocka se tuđim bogatsvom. Dok on vuče političke konce, da kupi sopstveni opstanak podržavajući izbore na tenderima, dotle ne zna šta mu rade vozači, medicinske sestre u noćnoj, urgentna, gde je zaštitna oprema za lekare u epidemiji, zašto se krade na odeljenju za porodilje, koliko se pacijenata žalilo na neljubaznost lekara, koliko lekara radi privatno pa je nezainteresovano za profesionalan odnos prema pacijentima u bolnici, što se menja nova stolarija, što kreči a ne kupuje opremu, kolike su liste čekanja pacijenata(te ga liste ne zanimaju niti ga iko zbog toga opominje).

Primećujem
Primećujem
3 godine pre
Odgovori  krčka se

Ovde je reč o intelektualcima, čije se mišljenje nije uvažavalo, pa je usledio apel.
Mislim da u svrhu oslobođenja Srbije od stega i svega ostalog što nas građane Srbije muči, treba najzad prekinuti sa mitom o lekaru kao nepogrešivom intelektualcu, mudracu bele kragne, hodajućem Bogu u klompama kome se treba klanjati i bez rezerve se uzdati u njegovu “pamet”.
Ovde je reč o medicinarima, medicinskim radnicima, lekarima koji mogu, ali i ne moraju obavezno biti intelektualci. Iako većina njih, o inih sa vlasti i iz opozije, gotovo po pravilu nastupaju sa pozicije ničim dokazanog intelekta. Jesu, mnogi od njih stručnjaci u svojoj oblasti, ali…Ako nasuprot tome, poredjena radi, uzmemo prosvetu kao primer, tu imamo ljude skupljene i s koca i konopca, ali i vrhunske intelektualce, erudite, talentovane osobe, širokog znanja is posobnosti. Ali prosvetari retko kada nastupaju sa pozicija svoje struke da bi demonstrirali moć kao što to čine lekari.

svašta
svašta
3 godine pre
Odgovori  Primećujem

Nastavi da primećuješ klompe od doktora.

teraj dalje
teraj dalje
3 godine pre

mozda ce u SLAVNIK da ih vode

martina
martina
3 godine pre

Nije li direktor u zatvor bre???

Uhapsite ga što pre ..
Uhapsite ga što pre ..
3 godine pre

Neša, čovek iz Bobišta sa sumnjivim moralnim kredibilitetom i veoma slabim profesionalnim iskustvom, Takav čovek je očekivano koruptivan i saradljiv prema udbi, odnosno spreman na sve !