NAREDNIH DANA GAŠENJE SIGNALA RADIO LESKOVCA

LESKOVAC

Gradsko veće odobrilo je danas sedam  miliona dinara na ime procenjenih troškova potrebnih za sprovođenje postupka likvidacije JP Radio Leskovac.

Postupak likvidacije podrazumeva da se moraju izmiriti sva potraživanja prijavljena i priznata od strane likvidacionog upravnika. Čitav taj postupak prijave potraživanja traje najmanje 120 dana od pokretanja likvidacije. Na nekoj od narednih sednica, za oko pet meseci, raspravljaćemo o bavezama grada kao osnivača Radio Leskovca i o visini obaveza koje moraju da se izmire uglavnom prema dobavljačima, rekao je likvidacioni upravnik JP „Radio Leskovac“ Slobodan Ranđelović.

Kako je obrazložio Ranđelović, ova sredstva će biti utrošena za izmirivanje obaveza prema 11 zaposlenih radnika koje će nastati nakon raskida ugovora o radu na neodređeno vreme. Prema Zakonu o radu, sve obaveze prema njima moraju da se izmire najkasnije za mesec dana od dana raskidanja ugovora, što znači da će tokom marta najveći deo tih sredstava otići na regulisanje obaveza prema zaposlenima.

Osnivač je takođe u obavezi da izmiri sve troškove likvidacionog postupka, koja ne može da traje manje od devet, 10 meseci. Preti i blokada na osnovu tužbi pojedinih poverilaca, pa se računa da će 7 miliona dinara biti dovoljno za izmirenje svih tih obaveza u naredna četiri meseca.

Inače, Regulatorno telo za elektronske medije obavestilo je Radio Leskovac da je preduzeću oduzeta dozvola za emitovanje programa, što je učinjeno i sa svim medijima u Srbiji koji su u sličnoj situaciji kao Radio Leskovac. Likvidacioni upravnik je podneo zahtev za brisanje Radio Leskovca iz registra medija, što će se u narednih nekoliko dana i desiti, pa će Radio Leskovac prestati sa emitovanjem signala.

“Svi ostali gradovi su, odmah nakon donošenja zakona, već sutradan likvidirali televiziju ili radio. Mi smo se do poslednjeg dana borili da Radio Leskovac opstane i ovaj likvidacioni postupak, koji dosta košta, je nešto čime se produžava u narednih pet – šest meseci, do zasedanja nekog novog saziva Skupštine, koja će doneti definitivno rešenje o tome. Zakon moramo da poštujemo svi, dali smo sve od sebe da upošljenicima omogućimo da rade, ali ni jednu sekundu više nije moglo da se odugovlači” , rekao je Goran Cvetanović.

On , medjutim, nije rekao da li grad ima nekakav plan da pomogne zaposlenima u Rdaio Leskovcu , koji će ostati bez posla, kao što su to učinile neke od lokalnih samouprava u Srbiji angažujući ljude iz uhašenih medija na druga radna mesta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare