IZ „VODOVODA“ DOBROVOLJNO ODLAZI ŠEST RADNIKA

LESKOVAC

 

Gradsko veće grada Leskovca usvojilo je danas  izmene Programa poslovanja JKP „Vodovod“ za 2016. godinu.

Izmene programa odnose se na izmenu troškova zaposlenih, na poziciji otpremnine, za potrebe racionalizacije. U postojećem programu poslovanja za racionalizaciju je predviđeno 2 miliona 340 hiljada dinara, a Gradsko veće je dalo saglasnost na iznos od 5 miliona 069 hiljada dinara.

Naime, kako je obrazložila direktorka „Vodovoda“ Kosara Ilić, u ovom preduzeću se za dobrovoljni odlazak iz firme prijavio 21 radnik. Kriterijum je bio da to bude dobrovoljni odlazak, da za njihove otpremnine bude najmanji potrebni iznos, kao i da to radno mesto može da se ugasi, a da pri tome ne trpi proces rada. U JKP „Vodovod“ će racionalizacijom biti obuhvaćeno šest radnika, profila zidar, vozač, čistačica, vodoinstalateri. Petoro njih je u radnom odnosu, a jedna radnica će otići u penziju.

Na ovoj sednici usvojen je predlog rešenja o davanju prethodne saglasnosti JKP „Vodovod“ za zaključivanje ugovora o ustanovljavanju prava službenosti na nepokretnosti javne svojine grada Leskovca sa FHI „Zdravlje“ AD „Leskovac“, radi provođenja dela linije gasovoda kroz kompleks Staro postrojenje JKP „Vodovod“ Leskovac. Usvojen je i predlog odluke kojom se daje saglasnost mesnoj zajednici Pečenjevce da izda u zakup nepokretnost – prostorije u sastavu objekta lokalne samouprave u javnoj svojini grada Leskovca, koja se nalazi u Pečenjevcu. JP „Pijaca“ data je saglasnost za davanje u zakup nepokretnosti javne svojine grada, koju koristi po osnovu obavljanja komunalne delatnosti, reč je o betoniranom platou.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare