Napad nožem na povratnika u selu Dubrava kod Istoka

PRIŠTINA-ISTOK


U selu Dubrava u opštini Istok je nepoznata osoba provalila u kuću Radoja Pumpalovića, povratnika u ovom selu, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Provalnik je nožem nasrnuo na Pumpalovića i od njega tražio novac. Uvidevši da napadnuti Radoje nema novca, provalnik je nakon kraće prepirke ukrao mobilni telefon i nestao u nepoznatom pravcu. Nakon napada, Pumpalović je obavestio svoje komšije rođake i policiju, koja je od njega u Policijskoj stanici uzela izjavu i pokrenula istragu.

Sve ovo se dogodilo juče oko 17 sati.


Prilikom današnjeg obilaska porodice Pumpalović, predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak nisu zatekli nikog kod kuće, a po rečima komšija Radoje je rano jutros napustio selo i otišao u Beograd kod svoje dece.
Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, podsetio je danas javnost da svaki bezbednosni incident usmeren prema povratnicima i njihovoj imovini mora biti tretiran sa posebnom pažnjom i razrešen u najkraćem roku od strane nadležnih organa. „Povratnici predstavljaju najranjiviju grupu stanovnika kojima je potrebna institucionalana zaštita zbog učestalih napada na njih“, izjavio je Jevtić.


Radoje Pumpalović u selu Dubrava kod Istoka živi sa svojom suprugom Desankom, koja u momentu napada nije bila kod kuće. Ovo nije prvi napad ove godine na Pumpaloviće i njihovu imovinu u selu Dubrava kod Istoka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare