Nakon ostavke Zupančića, opozicija traži odgovornost i ostavku gradonačelnika Milenkovića

VRANJE

Gradski odbori „Demokratske stranke“, „Stanke Slobode i Pravde“, „Narodnog pokreta Srbije“, „Srbija Centar SRCE“, „Pokret Slobodnih Građana“, „Socijaldemokratska stranka“ i „Ekološki ustanak – Ćuta“  pozdravili su vest o ostavci pomoćnika gradonačelnika grada Vranja, Nebojše Zupančića za koju su saznale iz medija i zahtevaju od rukovodstva grada da javno obavesti građane o detaljima njegove ostavke. U saopštenju potpisane opoziocione stranke traže hitnu ostavku gradonačelnika Slobodana Milenkovića i sazivanje vanredne sednice.

,,Podsećamo na činjenicu da pomoćnike gradonačelnika bira sam gradonačelnik, da je gradonačelnik Milenković odlično poznavao svog doskorašnjeg pomoćnika, s obzirom na to da su dugogodišnji saradnici i visoki funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke, te zbog njegove apsolutne odgovornosti ostajemo pri zahtevu da i Milenković najhitnije podnese ostavku, a predsednica Skupštine grada Vranja sazove hitnu sednicu gradskog parlamenta, radi izbora novog gradskog rukovodstva”, stoji u saopštenju.

Opozicione stranke su navele da s obzirom na to da rukovodstvo grada nije demantovalo autentičnost snimka na kojem se navodno vidi Zupančić kako konzumira nedozvoljene supstance, veruju da je na snimku zaista on.

Ističu da je nedopustivo i skandalozno što se niko iz rukovodstva nije obratio građanima kako bi umirio javnost, osudio ponašanje i uverio građane, posebno omladinu, da konzumiranje narkotika nije deo sistema vrednosti koje aktuelno gradsko rukovodstvo promoviše. (kraj)DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare