Najveći sajtovi i servisi ne rade, kriptovalute blokirane

LONDON-BEOGRAD

(RTS, INDEPENDENT.CO.UK)


Neki od najvećih svetskih sajtova i onlajn servisa prestali su da rade zbog infrastrukturnih problema sa „izlaskom na internet“ koji kontroliše firma “Cloudflare”. Između ostalog, blokirani su sajtovi sa kriptovalutama.

Više giganata među vebsajtovima prijavilo je probleme u radu iako niko nije u početku kao uzrok problema video “Cloudflare”, javlja Indipendent.

Servis za ćaskanje Discord, koji najčešće za komunikaciju koriste ljubitelji video-igara, kao i nekoliko sajtova sa kriptovalutama, kao i fitnes platforma Peloton onemogućeni su u svom radu.

Internet kompanija “Cloudflare” svim pomenutim kompanijama, platformama i sajtovima inače omogućava „izlazak na internet“. Sada to nije slučaj i hiljade sajtova pogođeno je ovim problemom.

Jedan od čelnih ljudi “Cloudflare”-a, Metju Prins u objavi na Tviteru potvrdio je da su svesni problema i da tim rešava na njihovom rešavanju.

Matthew Prince @eastdakota

Aware of major @Cloudflare issues impacting us network wide. Team is working on getting to the bottom of what’s going on. Will continue to update.6554:08 PM – Jul 2, 2019Twitter Ads info and privacy462 people are talking about this

Iako je Prins ubrzo potom objavio da je saobraćaj uspostavljen i da se sajtovi vraćaju u funkciju, na sajtu kompanije “Cloudflare” još nije potvrđeno da je problem u potpunosti otklonjen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare