NAJVEĆI BROJ SAOBRAĆAJKI U NASELJENIM MESTIMA LETI

VRANJE

Dosadašnji analitički i obrađeni podataci o saobraćajnim nezgodama na području Policijske uprave u Vranju, pokazali su da se najveći broj saobraćajnih nezgoda sa težim posledicama, u prethodnom periodu, dogodio na putevima i ulicama kroz naseljena mesta i to u letnjim mesecima tokom godine, saopštila je Policijska uprava iz Vranja.

 

“Na svim putnim pravcima na području Pčinjskog okruga, posebno na onim koji vode ka poznatim turističkim destinacijama, u nastupajućem periodu očekuje se pojačana frekvencija i intenzitet saobraćaja.

 

U sklopu očuvanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, nesmetanog i bezbednog odvijanja saobraćaja na svim putnim pravcima za vreme turističke sezone, saobraćajna policija Policijske uprave u Vranju, apeluje na sve učesnike u saobraćaju  da poštuju pravila saobraćaja, prilagode brzinu uslovima i stanju puta i drugim saobraćajnim uslovima, ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnim supstancama, poštuju prvenstvo prolaza, saobraćjnu i svetlosnu signalizaciju, upravljaju tehnički ispravnim vozilima i poštuju ostala pravila saobraćaja.

 

 

Posebno apeluje na pešake, vozače bicikala, mopeda, motocikala, vozače poljoprivrednih i radnih mašina, da poštovanjem pravila saobraćaja eliminišu sve faktore potecijalnog ugrožavanja, sačuvaju ličnu bezbednost i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

 

Saobraćajna policija će kao i do sada, nastaviti sa pojačanom kontrolom vozila i vozača, a kod uočenih nebezbednih i nepravilnih ponašanja, preduzimaće odgovarajuće zakonske mere”, navodi se u saopštenju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare