Najuspešnija škola u Pirotu nagrađena sportskom opremom

btr

PIROT

Na gradskom trgu u Pirotu održan je olimpijski trening za učenike osnovnih škola koji su se oprobali u atletici, rukometu, košarci, odbojci i kvizu znanja o sportu i olimpijskim vrednostima. Deca, predvođena iskusnim trenerima, nadmetala su se u sportu i znanju i na taj način prikupljala poene za svoje škole. Vojvođanska banka je ovom prilikom sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 120.000 dinara nagradila Osnovnu Školu „8. septembar“ čiji đaci su pokazali najbolje rezultate. Treći Olimpijski trening organizovali su Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka, zvanična banka olimpijskog tima Srbije.

„Ponosni smo što negujemo sportske vrednosti i to skoro dve decenije od kada smo partner Olimpijskog komiteta Srbije. Već peti olimpijski ciklus zaredom podržavamo naše olimpijce, unapređujući uslove koji su im neophodni kako bi vredno trenirali i sigurno koračali ka uspehu. Naša želja je i da školarce edukujemo o olimpijskim vrednostima i osnovnim pravilima sportske igre, ali i da unapredimo uslove u školama za bavljenje fizičkom aktivnošću“, rekao je je Ivan Kostić, direktor Vojvođanske banke OTP Group za region Istočne i Južne Srbije.

btr

„Pirot je grad koji pruža veliku podršku sportu i sportskim aktivnostima. Za naše najmlađe je veoma važno da se razvijaju na pravilan način i bave sportom od ranog uzrasta. Zato bih želeo da se zahvalim Vojvođanskoj banci i Olimpijskom komitetu Srbije što su najmlađima iz našeg grada, ali i drugih gradova Srbije, omogućili takvu priliku“, rekao je pored ostalog pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, Bojan Ranđelović.

Cilj Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke jeste da „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“, nakon Niša, Kikinde i Pirota bude organizovan i u drugim gradovima širom zemlje. Ideja je, takođe, da se što veći broj dece uključi u sportske aktivnosti i tako postane deo globalne porodice sporta, zdravlja i lepote.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare