Najsavremenija sanitetska vozila za brži dolazak do pacijenata

NIŠ

Dom zdravlja u Nišu postao je bogatiji za tri najsavremenija sanitetska vozila koja su donacija Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na KOVID-19“. Ključeve sanitetskih vouila je zaposlenima u Domu zdravlja uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski  u pratnji direktora ove zdravstvene ustanove profesora dr Milorada Jerkana.

     Gradonačelnica Dragana Sotirovski je ovom prilikom istakla da će nova sanitetska vozila   omogućiti lekarima da  brže i lakše stignu do svakog pacijenta kada to bude neophodno, a za pacijnete će to značiti kvalitetniju i bržu zdravstvenu uslugu. Dodala je da su ovakva vozila dobili i UKC Niš kao i Hitna medicinska pomoć, a sada i Dom zdravlja.

   „S obzirom na to da je Niš  jako veliki, brzo se širi i ima puno i seoskog područja, sada će ovo biti mogućnost da se brže i lakše i sigurnije dođe do svakog pacijenta. Sa Domom zdravlja kao zdravstvenom ustanovom koja  pripada Ministarstvu zdravlja Grad dobro sarađuje. Ove godine smo opredelili značajna sredstva iz budžeta za njihovu kadrovsku operemljenost. Tako ćemo raditi i narednih godina. Ne treba zaboraviti da je ovaj Dom zdravlja možda i najveći na čitavom Balkanu, na šta smo jako ponosni. Nema akcije gde nismo zajedno učestvovali. Do kraja godine kao grad odužićemo se za sve ono što su uradili za vreme pandemije Kovida“, kazala je Sotirovski.

   Profesor dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja  je istakao da je ova Ustanova do sada posedovala samo dva ovakva vozila koja su kupljena pre oko desetak godina.Dodao je da su sami obnovili vozni park kojim sada opslužuju pacijente.

   „Nova vozila koja smo dobili služiće u akcijama „Približimo se pacijentima“ i „Zdravlje za sve“ tokom kojih će svi naši lekari koji su neophodni, opšte medicine, interniste, psihijatri, obilaziti seoske ambulante i potrudićemo se da ih maksimalno iskoristimo. Treće vozilo, Hitne pomoći, biće iskorišćeno za rad sportskog dispanzera  i svih akcija koje se odvijaju u gradu i gde je potrebno dežurtsvo lekara“, kazao je profesor dr Milorad Jerkan.

    On je dodao su u Domu zdravlja zadovoljni voznim parkom koji ova ustanova ima.     „Rashodovali smo sve „Jugiće“, tako da umesto njih, pored sanitetskih vozila, koristimo i vozila marke „FIAT Panda“  kojima obilazimo naše pacijente u 65 sela. Svi naši autumobili su prošli tehniči pregled. Obilazimo pacijente koji nisu u stanju da zbog zdravstvenih razloga dođu, a mi kao zdravstvena Ustanova smo dužni i obavezni da ih obiđemo. U  saradnji sa Gradom rešavamo sve naše probleme“, istakao je dr Milorad Jerkan.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare