Najboljim studentima Univerziteta u Nišu besplatan boravak na Kopaoniku

   NIŠ    

     Najboljih 90 studenata niškog Univerziteta dobilo je vaučere za odlazak na Kopaonik. Vaučare su studentima uručili gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gradski većnik resorno zadužen za sport Branislav Kačar i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesord dr Milovan Bratić. Vaučeri studentima obezbeđuju sedmodnevni besplatni boravak na Kopaoniku uz školu skijanja. Studenti put Kopaonika kreću 15.marta. Inače ovo je druga godina da grad na ovaj način nagrađuje najbolje studente, a prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića to će, po svemu sudeći, postati tradicija.

                   Prema rečima Branislava Kačara za organizovanje ove akcije izdvojeno je iz gradske kase šet miliona dinara, a obuku skijanja vodiće profesori sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Sa studentima  će biti deset instruktora.

                    “Prošle godine kada smo najavljivali podršku najboljim studentima i uopšte obrazovanju, školovanju, znanju, rekli smo da ćemo ove godine podići kapacitete i povećamo broj studenata koje grad podržava na ovaj, ali i na svaki drugi način”, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović. “Ove godine smo duplirali broj studenata koji će provesti sedam dana na Kopaoniku, finansijska sredstva su takođe izdvojana više. Na ovaj način  grad u praksi pokazuje koliko je značajno podržavati nauku, obrazovanje i uopšte mladih. To je naš doprinos svemu onome što radi Vlada Republike Srbije na stvaranju uslova da se  podignu svi kapaciteti u oblasti obrazovanja”, kazao je Bulatović.

                    On je dodao da se nada da će do 23.aprila biti završen i Naučno tehnološki park, da se  intenzivno radi na završetku nove zgrade Elektronskog fakulteta, da su pokrenuto radovi na izgradnji studentskog doma, da će biti završene i rekonstrukcije osnovnih i srednjih škola.

                   Prema rečima gradskog većnika Branislava Kačara  grad je održao svoje obećanje.

                   “Prošle  godine smo imali puno neskijaša koji su posle obuke stali na skije i upoznali su sve čari skijanja.Na ovaj način pružamo stimulaciju studentima jer im stavljamo do znanja da se njihov rad isplatio i nagrađen je. Naše najveće blago je Univerzitet, a to znači studenti, in a ovaj način  želimo d aim poklonimo maksimalnu pažnju”, kazao je Kačar.

                   On je dodao da se ova akcija nastavlja i sledeće godine.

                 “Nadam se da će iduće godine broj studenata biti tri puta veći nego što je to bilo prošle godine kada je put Kopaonika krenulo oko 50 studenata”, dodao je Kačar.

“Odluku o tome ko će dobiti vaučare doneli su dekanati fakulteta, ali sudeći po onome što smo sada mogli da čujemo radi se o najboljim studentima”.

                  Kačar  je dodao da je grad platio kompletan boravak studenata na Kopaoniku, počev od hotela, preko ishrane, do ski pasa. Najboljim studentima preostaje samo da uživaju i da malo predahnu od obaveza na fakultetima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare